Genel SağlıkHABERLER

DÜNYA EBELER GÜNÜNÜ, ANNELER GÜNÜNDE KADINLARIMIZI EĞİTEREK KUTLUYORUZ

Tüm dünyada ebeler, kadın sağlığının koruyucusu olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Ülkemizde ebelik deyince akla gelen normal doğumu yaptıran kişi düşüncesi, ebelik eğitiminin yükselmesi ile birlikte boyut değiştirmeye başlamış ve artık üniversite mezunu ebeler gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye bakım, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini sunar hale gelmiştir. Kendi ve ailesinin sağlığından sorumlu olan kadını güçlendirmek, aileyi ve dolayısıyla toplumu güçlendirmek anlamına gelmektedir. Ancak sağlıklı bir kadın, ailesinin sağlığından sorumlu olabilir. Bu noktadan bakıldığında, her geçen gün artan kadın kanserlerinden korunmak, yaşamsal önem taşıyan bir konu haline gelmiştir. Kadın sağlığını korumak ve geliştirmeyi misyon edinen ebelerin, bu konuyla ilgilenmesi kaçınılmaz olmuştur.

Tüm dünyada her yıl Uluslararası Ebelik Konfederasyonu’nun kuruluş yıldönümü olan 5 Mayıs, Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmakta ve ebeler meslektaşları ve kadınlar için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Ebeler Derneği olarak, bu güne kadar pek çok bilimsel aktivite ile kutladığımız ebeler gününde, bu yıl farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bu yıl “Ebeler Günü”nü bizlere her alanda gereksinimi olan kadınlarımıza (anne ve anne adaylarına), özel bir gün olan Anneler Günü’nde bir eğitim toplantısı yaparak kutlamaya karar verdik. Konu olarak ise, taşıdığımız misyon gereği, kadınlardan gelen istek üzerine yaygınlığı giderek artan kadın üreme sistemi kanserleri ve korunma yollarını seçtik. Bu toplantının yalnızca bir eğitim toplantısı olmaması, bizi hizmet ettiğimiz kadınlarla kaynaştıran bir buluşma olması için de, çeşitli sürpriz sanatçılarla birlikte Nida Şan konseri düzenledik. Ekte programını sunduğumuz etkinliğimizin tamamı ücretsiz olup, 2.000 anne ve anne adayının katılımı ile gerçekleşecektir.

Sivil toplum örgütlerinin kadın kolları ve bazı belediyeler tarafından desteklenen etkinliğimiz, ulusal basılı ve görsel medyada geniş yer bulacaktır.

Sınırlı sayıda, kaliteli hizmet anlayışına sahip ve misyonumuzu paylaşan firmalarla çalışmayı hedeflediğimiz etkinliğimize destek vereceğinizi umar, sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Zamanı etkin kullanmak adına kısa sürede iletişime geçmenizi dileriz.

Dr. Nazan KARAHAN
Türk Ebeler Derneği Başkanı
Marmara Üniv. Sağlık Bilimleri Fak. Ebelik Bölümü
0536 820 76 75