Genel SağlıkHABERLER

İSTANBUL ECZA KOOP, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL İMZALADI!

İstanbul Ecza Koop kuruluşunun 20’nci yılı nedeniyle İstanbul ili içindeki ilköğretim okullarına yardımda bulunmak üzere düzenlediği proje için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve İstanbul Eczacılar Kooperatifi (İstanbul Ecza Koop) arasında imzalanan bir protokolle, Türkiye çapında yürütülen İstanbul Eczacılar Kooperatifi 20. Yıl Sosyal Sorumluluk Projesi 2010’un İstanbul ayağı resmiyet kazandı. İstanbul Ecza Koop’un İstanbul’daki ilköğretim okullarının bilgisayar, ilkyardım malzemeli ecza dolabı, kitap gibi eksiklerinin giderilmesine katkıda bulunacağı projenin imza töreni 22 Nisan 2010 Perşembe günü saat 10.30’da İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Brifing Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İstanbul Ecza Koop Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sait Yücel’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında İstanbul ilindeki bir okula 9 bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazından oluşan bir bilgisayar sınıfı, 106 okula ise ilkyardım malzemeli ecza dolabı ve her bir okula 100’er adet olmak üzere toplam 10.500 kitap ve 1.065 öğrenciye bir defaya mahsus olmak 200 TL’lik üzere eğitim yardımı verilecek. Bu yardımlar 28 Nisan günü Beşiktaş Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle okullara ulaştırılacak.

İstanbul Ecza Koop Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı M. Sait Yücel, konuyla ilgili şunları söyledi: “İstanbul Ecza Koop olarak, ilaç temininin yanısıra eczacıların vereceği danışmanlık hizmetleri içinde de eğitim seminerleri düzenliyoruz. Proje kapsamı dışında da kooperatifimizin çeşitli faaliyetleri bulunuyor. Örneğin bu doğrultuda eczacılık fakülteleri öğrencilerine burs veriyor, kreş ve okul yapımlarına destek oluyoruz. Söz konusu projemiz ise İstanbul Ecza Koop’un 20. yıl kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlendi. İstanbul ili ise aslında projemizin son ayağını oluşturuyor. Projemiz kapsamında bugüne dek Ankara, Diyarbakır, Kastamonu, Tekirdağ, Zonguldak, Malatya, Edirne, Amasya, Elazığ, Karabük, Kırklareli, Çankırı, Bartın, Sinop, Kocaeli-Gebze ve Mardin olmak üzere 17 ildeki okullara ve öğrencilere ulaştık. Her ilin milli eğitim müdürlükleriyle imzaladığımız protokoller gereği de ilde bulunan eczacı sayımız kadar öğrenciye burs ve o sayının katlarına kadar da ilkyardım malzemeli ecza dolabı ve kitap yardımı yaptık. Toplam bir sayı vermek gerekirse 17 ildeki 200 okula, 14 adet projeksiyon ve 14 adet bilgisayar, 200 adet ilkyardım malzemeli ecza dolabı ve 20.000 kitap hediye ederek 2.000 öğrenciye de maddi eğitim yardımında bulunduk. İstanbul’da çok sayıda üye eczacımız bulunduğundan ve çalışmalarımız da üye eczacıların sayısı ile orantılı olduğundan, projenin büyük bir kısmı İstanbul’da gerçekleşiyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de bu anlamlı projemizde bize gösterdiği destek için teşekkür ederiz.”

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, proje hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Türkiye genelinde 17 il kapsamında yürütülen bu projenin İstanbul ayağına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sosyal sorumluk projesi olarak bize sunulan tüm tekliflere prensipte açığız. İstanbul’umuzun özellikle dezavantajlı bölgelerindeki okullarımıza yönelik yapılacak her türlü yardım, faaliyet ve katkı bizim için çok önemli. İstanbul Ecza Koop’un yürüttüğü bu projenin de tam ihtiyaca yönelik olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle hem Sayın Başkanı hem de Yönetim Kurulu’nu bu isabetli kararlarından dolayı kutluyoruz. Bu niyet ve amaçla, toplumdan kazandıklarını toplumla paylaşmak bilinci ve farkındalığıyla, Kooperatif’in 20. yılını kutlarız.”