Genel SağlıkHABERLER

AŞIRI SICAKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Hava sıcaklığındaki aşırı artışa dikkat çekilerek, özellikle risk grubunda bulunanlardan dikkatli olmaları istendi ve mecbur kalınmadıkça öğle saatlerinde güneşli ortamlarda bulunulmamaları konusunda uyarıldı.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Pişkin, yazılı açıklamasında, Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz Bölgesi’nin sahra kökenli kuru ve sıcak karakterli tropikal hava kütlesinin etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini bildirdiklerini kaydetti.

Yaşlılar, çocuklar, kalp, astım, şeker ve böbrek hastalıkları gibi kronik rahatsızlığı bulunanlar, alkol bağımlıları, sinir ve idrar söktürücü ilaç kullananların risk altında olduğuna dikkati çeken Pişkin, şunları kaydetti:

“Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan vücudunda aşırı su ve tuz kaybı olur. Eğer, kayıp karşılanamazsa vücudun metabolik dengelerini sağlayan mekanizmalar bozulur ve hayatı tehdit edici sonuçlarla karşılaşılabilir.

Aşırı sıcak altında kalan kişilerde bulantı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, yüzde kızarma, bitkinlik, ateş yükselmesi, kas krampları, ciltte kuruluk, idrar azalması ve nabızda artış tansiyonda ise düşüş olur. Aşırı sıcaklarda vücudun terlemesi büyük oranda artar.”