Genel SağlıkHABERLER

GÖĞÜS, KALP VE DAMAR CERRAHİSİNDE AVRUPA YAKASININ İLK HASTANESİ KÜÇÜKÇEKMECE’DE AÇILDI

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışı; Başbakan, Vali, İl Sağlık Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, çok sayıda seçkin konuk ve Küçükçekmecelilerin katılımıyla gerçekleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılış törenindeki yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde Türkiye’yi dört temel taş üzerinde büyüteceklerini söylediklerini ve bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu belirterek, 7 yılda bu dört alanda Türkiye’ye çok büyük hizmetler, çok büyük eserler kazandırdıklarını anlattı.

Bugün aynı değişim programını uygulamak isteyen birçok ülkeye Türkiye’nin model alınması gerektiğini söylediğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık hastanelerde rehin alınan hasta haberi okumuyoruz. Artık SSK’lı, BAĞ-KUR’lu vatandaşlarımız ayrı bir ülkenin vatandaşıymış gibi muamele görmüyor. Haksız rekabete maruz kalan, eşit sağlık hizmetlerinden kaliteli, yaygın sağlık hizmetlerinden mahrum kalan vatandaşlarımızı bu mahrumiyetten hamdolsun bizler kurtardık. Her kenti hastanelerle donattık ve donatmaya devam ediyoruz. Hastanelerdeki hizmetin kalitesini kademe kademe artırdık. Tek eksiğimiz doktor, burada eksiğimiz var, Onun için de rektörlerimizden istiyoruz; doktor yetiştirin, bol doktorumuz olsun. Bu konuda sağolsun YÖK ile de görüşüyoruz, anlaştık; artık ülkemizde bir profesöre 3,5 öğrenci düşmesin. Almanya’da 23-24-25 tane düşüyor da, benim ülkemde 3,5 düşüyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Bunu aşmamız lazım. Türkiye bunu başardığı andan itibaren biz de bu sıkıntıları aşarız.”

Sağlık Bakanı Prof. Recep Akdağ yaptığı konuşmada: “Açılışını yaptığımız Avrupa yakasının ilk hastanesi sadece Küçükçekmece’ye değil civar ilçelere de hizmet verecek. Kalp sağlığımız için, yaşam biçimimizi değiştirip daha sağlıklı beslenmeli ve sigara içmemeliyiz“ dedi. Akdağ, konuşmasının sonunda hastane yapımındaki desteklerinden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanın Aziz Yeniay’a teşekkür etti.

Açılış sonunda Başbakan, hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu ve hastaları ziyaret etti, ardından kokteyle geçildi.