Genel SağlıkHABERLER

DİŞ BEYAZLATMA İÇİN EN UYGUN MEVSİM

Düğün, yaz partileri ve birçok davetin düzenlendiği yaz mevsiminde dış görünüşümüze çok daha fazla özen gösteririz. Cildimiz, saçlarımız kadar yüzümüzün aynası olan dişlerimiz bu dönemde daha bakımlı olsun isteriz…

Diş Hekimi Dr. Özkan Çankaya, yaz aylarında özel günlerin artması ile birlikte diş beyazlatma yönteminin oldukça tercih edildiğini vurguluyor ve yöntemin ayrıntıları ile ilgili bilgiler veriyor.

Yaz aylarının trendi Bleaching yöntemi…

Çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişleri beyazlatmak veya kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan Bleaching iki farklı yöntem ile gerçekleşebiliyor. Son yıllarda gelişen teknikler ile son derece kısa ve zahmetsiz uygulamalar sayesinde pırıl pırıl dişler sizi davetlerde fark edilir kılıyor.

Dilerseniz evde dilerseniz klinik ortamda beyazlatma gerçekleşebiliyor…

Kısa sürede, son derece etkili sonuçlar alınabilecek bir uygulama olan Power Bleaching, klinik ortamda sadece 1 saatte gerçekleştirilebiliyor. Beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan yöntem ile diş rengi hızlı ve güvenilir bir şekilde yaklaşık 6 – 8 ton açılabiliyor.

İkinci yöntem olan “Home Bleaching” de ise ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel plastik ağızlıklar hazırlanıyor. Bu ağızlıklar ev ortamında belli bir süre takılıyor. 7- 10 gün arasında bir sürede yaklaşık 6 – 7 ton renk beyazlama sağlanıyor. Dr. Özkan Çankaya maliyeti daha düşük bir uygulama olduğu için bu yöntemin daha fazla tercih edildiğini vurguluyor.

Power Bleaching hakkında bilinmesi gerekenler…

İşlem hemen herkese kolay ve zahmetsizce uygulanabiliyor. İşlem sonrası hassasiyet minimum seviyededir.
Uygulamada dişler ve diş etleri zarar görmez.
Elde edilen renk uzun süre korunur. Ancak ağız bakımı ve alışkanlıklara bağlı olarak 6 – 12 ay arasında doktor kontrolü gerekebilir.
Yaklaşık bir saatlik işlem sonrası dişler 6 – 8 ton açılır.

Home Bleaching hakkında bilinmesi gerekenler…

Ev tipi beyazlatma işlemi yaklaşık 10 gün sürer,
Diğer beyazlatma yöntemine göre daha ucuzdur,
Tedavi sürecinde kahve, kola, çay, kırmızı şarap gibi renkli içecekler kullanılmamalı, uygulama sonrasında ise minimum düzeyde tüketilmelidir,
Uygulama süresince sigara kullanılmamalıdır.