Genel SağlıkHABERLER

YAZ AYLARINDA İSHAL VAKALARI ARTIŞ GÖSTERİYOR

Dr. Berk, yaptığı açıklamada, her mevsimin kendine has hastalıkları bulunduğunu belirterek, “Sonbahar ve kış aylarında solunum yolu enfeksiyonları, ilkbaharda alerjik hastalıklar, yaz aylarında ise ishal vakaları artış gösterir. Sıcakların artış göstermesi ile birlikte mikroplar da artar. Onun için hijyenik şartlara önem verilmeli. Özellikle tuvalet konusunda temizlik şartlarına eksiksiz uyulmalı. Çocukların tuvalete giriş çıkışları kontrol edilmeli ve tuvaletten her çıkışlarında ellerinin sabunlanarak bol su ile yıkanması sağlanmalı” dedi.

İshalin daha çok çocuklarda görüldüğünü ve ishal olan çocukların el ve yüzlerinin sürekli temizlenmesi gerektiğini kaydeden Dr. Mehmet Berk, “İshal olan çocukların elleri ve yüzleri sürekli olarak sabunlu su ile temizlenmeli. Su kaynatılarak ve günde en az 5 litre içirilmeli. Çiğ sebze ve meyvelerin tüketiminde steril ve temiz olmalarına dikkat edilmeli. Bol su ile yıkandıktan sonra yenilmeli. Mümkünse güneşin çok dik olduğu saatlerde dışarı çıkılmamalı” şeklinde konuştu.

Dr. Mehmet Berk, ishalin görülmesi halinde doktora müracaat edilmesi gerektiğini, önemsenmemesi halinde ölümle sonuçlanabileceğini sözlerine ekledi.