Genel SağlıkHABERLER

17 YAŞINDAKİ MELEK 4 KİŞİYE CAN VERDİ

İstanbul’da geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin kanaması geçiren 17 yaşındaki Melek Beyzanur Yazıcı organlarıyla 4 kişiye hayat verdi.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen Melek Yazıcı, ailesinin verdiği örnek karar sayesinde 4 kişiye yaşama umudu oldu.

Genç kızın karaciğeri Memorial Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Acarlı ve ekibi tarafından Yılmaz Tunçcan’a nakledildi.

Melek Yazıcı’nın böbreklerinden biri Memorial Hastanesi Böbrek Nakli Sorumlusu Burak Koçak tarafından İzmit’te yaşayan 39 yaşındaki Adem Hakkıoğlu’na nakledilirken; diğer böbrek İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki bir kişiye yaşama umudu oldu.

Yazıcı’nın kalbi ise Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Yazıcı ailesi evladını kaybetmenin acısını yaşarken; kızlarının 4 kişiye hayat vermesi ile teselli buluyorlar.

Bugün Memorial Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, “Burada önemli olan ailenin bu zor durumda verdiği karardır. Diğer insanların bu sayede hayatları kurtuluyor. Bu olayın herkese örnek olmasını diliyor ve Yazıcı ailesini kutluyorum” diyerek organ bağışının önemine değindi.

Anne Fatma Yazıcı ise “ Bebeğimi kaybettim, bu çok acı ancak kızımın başka bedenlerde yaşayacak olması bana umut veriyor. Kızımın organları ile hayat bulan kişilerin aileleri ile ömür boyu görüşmek istiyorum. Ben 1 evlat kaybettim, şimdi 4 evladım oldu” şeklinde konuştu.

Yılmaz Tunçcan’ın kızı Sinem de “Bir ailenin üzüntüsü başka bir aileyi sevince boğuyor bu çok acı bir olay. Yazıcı ailesinin acısını yürekten hissediyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ve buradan herkese sesleniyorum. Lütfen organlarınızı bağışlayın ve siz de gerektiği zaman başka insanlar için yaşama umudu olun.” sözleri ile duygularını ifade etti.