Genel SağlıkHABERLER

SAÇ DÖKÜLMESİ ARTIK SORUN DEĞİL!

“İlaç almadan, iğnesiz, neştersiz, yan etkisiz” saç dökülme tedavisi

Günümüzde saç kaybı yetişkin insanlarda en sık rastlanan estetik kaygılardan biri. Kadın ve erkeklerde genetik ya da çevresel etkilerle oluşan saç dökülmesinde doktorların yardımına medikal teknolojiler koşuyor; British Columbia Üniversitesi tarafından onaylanan (ETG) ElectroTrichoGenesis, saç teknolojisi de bunlardan biri…

Hastane, medikal klinik ve saç kliniklerinde ve Dermacare Güzellik Merkezinde kullanılan ElectroTrichoGenesis (ETG), elektrostatik enerjiyle saç dökülmesinin durdurulmasında, saçların yeniden canlandırılmasında etkili medikal bir teknoloji.

Büyüme Faktörü…

ETG; vücuttaki kemiklerin gelişim ve onarımında etkin olan büyüme faktörünün salgılanmasını sağlayan «elektrostatik enerjinin» benzer bir mekanizma ile saçtaki kıl foliküllerindeki büyüme faktörünü de harekete geçirdiği varsayılarak geliştirilmiş klinik onaylı saç tedavi cihazı.

Düşük Frekanslı, Ritmik Darbeler…

ETG cihazı ergonomik olarak tasarlanan bir koltuk ve üzerinde elektrotlar bulunan yarı küresel bir başlıktan oluşuyor. Enerji, başlığın içinde oluşan düşük seviyeli elektrik alanı ile pasif olarak kafa derisine iletiliyor. Bu elektrik alanı, küçük doku penetrasyonu ile kafa derisini uyarmak amacıyla kullanılan düşük frekanslı ve düşük yoğunluklu minik vuruş darbeleriyle oluşturuluyor. İşlem sırasında ETG cihazının başlığı ile kafa deriniz birbirine direkt temas etmiyor. Uygulama da kesinlikle hiçbir ağrı ya da acı yok.

Haftada bir, 1seans:12 dakika…

Uygulamada, hastanın genetik geçmişi ile tedavi sırasındaki saçsızlık oranına bağlı olarak 6 ila 12 hafta içinde hasta tedaviye olumlu cevap verir. Saç geri kazanımı değişkendir. 8-24 ay arası hatta daha da uzun sürebilir. Saç dökülmesi yaşam boyu süren kronik bir sorun olduğundan istenilen sonuca ulaşıldığında, yararlı etkilerinin devam etmesi için uygulamanın sürdürülmesi önerilmektedir.

Kimler kullanabilir?

Seyrek saçlılar ile kronik saç dökülmesi yaşayanlar,
Genetik kellik sürecindekiler (Androjenik Alopesi, Androgenetik Alopesi),
Saçlı deri yerleşimli Alopecia Areata olanlar,
Kemoterapi tedavisi görenler,
Saç nakli sonrası,
Saç kökünü desteklemek isteyenler, saç sağlığını korumak isteyenler ETG’den faydalanabilir.

Kanada, Amerika, İngiltere, İrlanda, Fransa, Avustralya, Meksika, Arjantin, Yunanistan, Singapur, Kuveyt, Kıbrıs, Venezüella gibi dünyanın birçok ülkesinde kullanılan ETG uygulaması, bilinen saç çözümleri içinde “ilaç kullanmadan, iğnesiz, neştersiz, yan etkisiz” saç dökülme tedavisi.