Genel SağlıkHABERLER

40 ÖĞRENCİ TÖRENLE SİGARAYI BIRAKTI

Eskişehir’deki Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi’nde, okul dışında sigara içtikleri bilinen 40 öğrencinin topluca bu kötü alışkanlıklarını bırakması nedeniyle okulda tören düzenlendi.

Törene öğrencilerin aileleri de katıldı, sigaranın zararları konulu konuşmalar yapıldı. Okul Müdürü Osman Anıl da sigarayı bıraktığını açıkladı.

Anıl, bir grup öğrencinin sigarayı bırakacaklarını Yeşilay Kolu öğretmeni Nuhran Yağan’a ilettiklerini söyledi. Osman Anıl, öğrencilerin okul içi ve bahçesinde sigara içmediklerini, dışarda içtiklerini belirterek, şöyle dedi: ‘‘Dışarıda sigara içen, aralarında kızların da bulunduğu 40 öğrenci topluca sigarayı bıraktıklarını açıklamışlar. Yeşilay Kolu öğretmeni Nuran Yağan da durumu bize bildirdi. Diğer öğrencilerin de sigarayı bırakmalarını sağlamak amacıyla tören düzenlemeye karar verdik. Törene öğrenci velilerini de davet ettik. Öğrencilerin sigarayı bıraktığını öğrenince ben de sigarayı bırakmaya karar verdim. Bundan sonra sigara içmeyeceğim. Şayet içersem öğrencilerim beni cezalandırsın.’’

Okul yemekhanesindeki törende rehber öğretmeni Veli Şahan ile öğrenciler Emre Bekdemir ve Saliha Ünal sigaranın zararlarını anlattı. Okul Müdürü Osman Anıl ile Yeşilay Kolu’ndan sorumlu öğretmen Nurhan Yağan, bir sigara meketini kırarak, sigarayı bırakma kampanyasına tüm öğrencilerin katılmasını istediler.

Töreni izleyen öğrenci velileri, ‘‘Bu kampanyadan son derece memnunuz. Çocuklarımız evde gizli gizli sigara içiyorlardı. Artık arkadaşlarına bakıp kendileri de sigarayı bırakacaklar. Onların bıraktığını görünüce bizler de sigara içmeyeceğiz’’ diye konuştu.