Genel SağlıkHABERLER

ÇOCUK ÖLÜMLERİ ŞIRNAK’TA BİNDE 60

Şırnak Sağlık Müdürü Dr. Salih Demiral, 0-1 yaş arası en fazla çocuk ölümlerinin Şırnak’ta yaşandığını belirterek, “Türkiye genelinde binde 40 olan çocuk ölümleri, Şırnak’ta binde 60 civarındadır” dedi.

“Anneler ve Çocuklar Ölmesin” projesi kapsamında Şırnak’ta, doktor, hemşire ve vatandaşların katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Gazipaşa Mahallesi’nde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Vali Yardımcısı İbrahim Sevimli, burada anne ve çocuk ölümlerini önlemek için vatandaşların kampanyaya destek vermelerini isteyerek, “Ölen anne ve çocuklar, bizlerin evlatlarıdır. Onlara sağlıklı bir ortam oluşturmak için elbirliğiyle çalışmamız lazım” dedi.

Şırnak Sağlık Müdürü Salih Demiral ise Türkiye geneline oranla Şırnak’ta çocuk ölümlerinin 3 kat daha fazla olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Geçen yıl 600 bebeği, 1 yaşına basmadan kaybettik. Türkiye genelinde binde 40 olan çocuk ölümleri, Şırnak’ta binde 60 civarındadır. Bunun yanı sıra çok sayıda anne hayatını kaybetti.

Çocuk ölümlerinin nedeni, daha çok ishal ve çeşitli bulaşıcı hastalıklar olurken, kadınlar, evde doğum ve gebelikte kontrol edilmemeleri nedeniyle ölüyor.”