Genel SağlıkHABERLER

RAMAZANDA METABOLİZMA HIZI DÜŞÜYOR

İnsan vücudu değişen koşullara uyum sağlayabilen eşsiz bir sisteme sahiptir. Vücudun değişen durumlar karşısında doğal tepkiler geliştirerek yeni düzene adapte olması Ramazan ayında oruç tutan vücudun yeme düzeninin değişmesi sonucunda karşılaşılan durumu da özetlemektedir. Alışılagelmiş yeme sisteminin dışında oluşan bu yeni duruma adapte olma durumudur. Vücudumuz dışarıdan enerji almadan uzun süre yaşamını sürdüremez. Her gün aldığımız enerjinin alınamaması ve vücudun oluşan bu düzensizlik karşısında depo enerjilerden faydalanması karşısında geliştirdiği doğal tepkiyle vücut metabolik hızını düşürür. Aynı aktiviteyi yapmasına karşılık daha az enerji harcar.İşte Ramazan ayı boyunca oruç tutan insan vücuda da metabolik hızını düşürür. Daha az enerji harcamaya başlar,alınan enerjilerin bir kısmı daha sonra kullanılmak üzere yağ olarak depo enerji halinde depolanır.Bu durum Ramazan ayı boyunca kilo almayı kaçınılmaz hale getirir. Halk arasında oruç bazen zayıflamak için bir alternatif olarak değerlendirilir. Oysa gün boyu aç kalmak, metabolizmayı yavaşlatmakta buda zayıflamayı zorlaştırmaktadır.

Ramazan ayında gerek kilo alımını önlemek gerekse bu ayda sıklıkla karşılaşılan mide ve bağırsak problemlerini çözmek isteyenlere Şok Dalga Akupunktur tedavisinin etkili sonuçlar yarattığını belirten Dr.İsmail Ağar ,kişilerin bu dönemde metabolizma çalışma hızlarını ölçtürmelerini, buna uygun iftar ve sahur diyeti uygulamalarını öneriyor.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN ŞOK DALGA AKUPUNKTUR RAMAZANDA KİLO KONTROLÜ SAĞLIYOR.

geleneksel Çin tıbbının insanoğluna en büyük armağanı olarak kabul gören akupunkturun etki alanı her geçen gün genişliyor. Özellikle teknoljinin gelişimine adaptasyonu akupunkturun etki gücünü ve alanını da arttırmış durumda. Şok dalgalar yayan sistemin akupunktur tedavisinde kullanılması ile ortaya çıkan tedavi özellikle metabolizmayı hızlandırma özelliği ile başta zayıflama olmak üzere pek çok sorunun çözümüne yardımcı oluyor.

Saniyede 1500 metre hızla doku altına ulaşarak şok dalga üreten ve bunları uygun başlıklar yardımıyla Akupunktur noktalarına ileten “Akustik Şok Dalga Akupunktur” yöntemi uygulandığı noktalarda biyokimyasal uyarılar meydana getirerek tedaviyi başarıyla gerçekleştiriyor. Etkili bir şekilde uyarılan noktalar hedeflenen bölgelerdeki kan dolaşımını ve lenfatik akımı hızlandırıyor, metabolizmanın çalışma hızı artıyor.

Şok dalga akupunktur her akupunktur noktasına yalnızca birkaç saniyelik tedavi gerektiren çok kısa süreli bir uygulama. Dr.Ağar, iğne fobisi olanlar ve çocuklar için akupunkturu konforlu bir yöntem haline dönüştürdüğünü de ekliyor.

Şok dalga akupunkturun metabolizma hızlandırma özelliği Ramazan ayında yeme alışkanlıklarının değişmesine paralel olarak yavaşlayan metabolizmanın çalışmasına bunun yanı sıra oluşan bağırsak problemlerinin giderilmesine yardımcı oluyor.

REFLÜ VE KABIZLIK SORUNU

Ramazanda en sık karşılaşılan sorunların başında kabızlık ve reflü gelmektedir.Oruç tutarken oluşan mide asiditesinin azaltılması suretiyle gastrit ve ülser gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olma özellikleri akupunkturun önemli etkilerini oluşturuyor.Yine bu ayda süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi pek çok etkenin yarattığı sindirim sistemi problemleri ve kilo sorununa çözüm buluyor.

AÇLIK HİSSİNİ AZALTIYOR

Şok dalga akupunktur beyinde bulunan açlık merkezinin baskılayarak açlık hissini azalttığı gibi beyinden salgılanan endorfinin arttırılmasıyla stres hissinin ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.

Özellikle açlık hissinin azaltılması beyindeki endorfin salgılanmasının arttırılması, bağırsak problemlerinin ve kabızlığın çözülmesi, metabolizmanın hareketlenmesi konularında ulaştığı noktalar ve yüksek uyarma gücüyle zayıflama tedavilerinde kullanılan şok dalga akupunktur,Ramazan ayında vücuda rahat bir oruç dönemi geçirme imkanı sunuyor.

DR.İsmail AĞAR