Genel SağlıkHABERLER

“SAĞLIK BAKANI UMUT VERDİ”

Uzlaşma arayışında olduklarını kaydeden OHSAD Başkanı Dr. Muharrem Usta:

Özel hastanelerin hizmet verdikleri SGK’lılardan aldıkları fark ücretinin SUT fiyatlarının yüzde 30’u ile sınırlandırılması sağlık sektöründe hizmet veren standartı yüksek 100’e yakın özel hastanede sorunların ortaya çıkmasına neden oldu.

Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ, Bakanlık bürokratları ve bu hastanelerin temsilcileri ile önceki gün İstanbul’da bir araya gelerek sorunlara çözüm aradılar. Yapılan toplantıda, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın nezaretinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile bir komisyon oluşturuldu.

Komisyon 12 Temmuz’a kadar fiyat tarifelerinin yeniden yapılandırılması, hastanelerin sınıflandırılması ve branş bazında anlaşmalarla ilgili sektörün taleplerini değerlendirerek çözümler üretecek.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ hiçbir hastanenin mağdur edilmeyeceğini, çözüm yolunun bulunacağını, geçiş döneminde olunduğunu ve en kısa süre içersinde bazı adımların atılacağını ifade etti.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Muharrem Usta, Özel hastaneler ve sağlık kuruluşları olarak sağduyu ile hareket ediyor ve attığımız adımlarda kamuoyu yararını ön planda tutuyoruz. Bunun en önemli göstergesi de her türlü sıkıntıya rağmen sistem içinde kalarak çözüm arayışında oluşumuzdur”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’nın başkanlığında özel hastanelerin temsilcilerinin de yer alacağı komisyonun Başkanlığına Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Aydın getirildi. Komisyon 12 Temmuz’a kadar bir çalışma yaparak, çözüm önerilerini netleştirecek.Kamu yararına göz önünde bulunduran Özel Sağlık Kuruluşları SGK’lı hastalara hizmet vermeye devam edecek olup en kısa sürede çözümün ortaya çıkacağı konusunda Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ ile görüş birliğine varıldı.