Genel SağlıkHABERLER

MAVİ BİSİKLETLİLER 14 HAZİRAN’DA İSTANBUL’DA…

Mavi Bisiklet kampanyasına destek için 5 Haziran’dan bu yana Karadeniz’de pedal çeviren

A Milli Bisiklet Takımı hafta sonu İstanbul’a geliyor. Rize, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bolu hattında zorlu bir parkuru geride bırakan Milli Bisikletçilerimiz, kampanyaya destek vermek isteyen herkesi 14 Haziran Cumartesi günü İstanbul, Kadıköy Pazar Yolu’ndaki (Salı Pazarı) buluşma noktasına bekliyor. Milli Bisikletliler’le pedal çeviren vatandaşlar aynı zamanda T.C. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’nın uygun göreceği yerlerde Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak amacıyla oluşturulan fona destek vermiş olacak.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı içinYolAçık” kampanyası Karadenizliler’le buluştu. Milli Takım Bisikletçilerimiz 5-14 Haziran tarihleri arasında Rize, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bolu hattında zorlu bir parkuru geride bıraktı. Aynı güzergah boyunca ‘Roche Mavi Bisiklet TIR’ı da halka açık ücretsiz seminerlerde uzman doktorları vatandaşlarla buluşturdu ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Mavi Bisiklet kampanyasının 3. etabı 14 Haziran’da İstanbul, Kadıköy’de Suadiye Oteli karşısında sahil yolunda gerçekleştirilecek kapanış töreni ile sona erecek.

Mavi Bisiklet her yıl olduğu gibi bu yıl da kanser hastalarının mücadelesine pedal çevirerek destek vermek isteyen vatandaşların katılımına açıktı. Şehirlerde belirlenen parkurlarda pedal çevirip kampanyaya katılan herkes adına Roche, T.C. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’nın uygun göreceği yerlerde Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak amacıyla oluşturulan fona katkıda bulundu. Kampanya bitiminde katılımcı sayısı noter huzurunda belirlendikten sonra fonda toplanan kaynaklar güzergah üzerindeki illerin valiliklerine teslim edilecek.

Araştırma Geliştirme çalışmaları içinde özellikle kanser ilaçlarına geniş kaynaklar ayıran Roche, ülkemizin de ciddi sağlık sorunlarından biri haline gelen kanser hastalığı konusunda sosyal sorumluluğunun gereği olarak “Mavi Bisiklet, kanserde erken tanı için yolAçık” kampanyasını 2006 yılında başlattı. Her yıl tekrarlanan Mavi Bisiklet turu bugüne kadar geçtiği tüm illerde yoğun ilgi gördü. 6000 vatandaşımız tura destek verdi ve kanser hastalığı konusunda uzman doktorlardan bilgi aldı. Her katılımcı adına Roche tarafından fona aktarılan kaynaklar şehirlerin İl Özel İdareleri’ne teslim edildi. Özel bir kararla mamografi ünitesi bulunmayan Bilecik ili Devlet Hastanesi’ne “Mamografi Ünitesi” kazandırıldı. www.mavibisiklet.com