Genel SağlıkHABERLER

KÖK HÜCRE NAKLİ VE GEN TEDAVİSİ HAYAT KURTARIYOR

Gelişen teknoloji ile birlikte önemli hastalıkların tedavisinde önemli adımlar atılıyor. Bu adımların en önemlilerinden biri de kök hücre nakli ve gen tedavisi. Gen tedavisi ve kök hücre tedavilerinin geliştirilmesinde önemli bir rolü olan “3. Ulusal Klinik Pratikte Kök Hücre ve Gen Tedavisi Kongresi” ne tanınmış, alanında uzman bir çok yerli ve yabancı doktor katılacak. Kök hücre ve gen tedavileri konularında dört gün boyunca yeni çalışmalar ve tedavi evreleri hakkında paylaşım ortamı yaratılacak.

Hücre programlanması ve gen tedavisi çalışmalarının üçte birinde, kök hücreler kullanılmaktadır. Vücut dışında programlanan kök hücrelerde birçok hastalığı tedavi etmek mümkündür. Kök hücrelerin en büyük avantajı, kendilerini sürekli olarak yenileyebilmeleridir. Böylece, programlanmış olan diğer hücreleri defalarca hastaya verilmesi yerine kök hücrelerinin bir kez verilmesi mümkün olmaktadır.

İstanbul Üniversitesi, Kök Hücre ve Gen Tedavisi Derneği ve ülkemizin bu konudaki temel taşlarından birisi konumundaki İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki, Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi ONKİM’ in, dünyanın bu konuda çalışan sayılı kurumlarının katılımıyla düzenlenen kongreye yurtdışından birçok uzman katılacak. Bilimsel program olarak oldukça yoğun olan kongrede, “Genetik ve Gen Tedavisi: Bugünü ve Geleceği, Kök Hücreler ve Kök Hücre Tedavisi: Bugünü ve Geleceği, Kök Hücre ve Kök Hücrelerin Sağlanması, Biyoteknoloji, Kök Hücre Klinik Uygulamalar, Gen Tedavisi: Temel İlkeler, Inutero Kök Hücre ve Gen Tedavisi ve Kordon Kanı Bankacılığı, Kök Hücre ve Gen Tedavisinde Etik, Moral ve Yasal Sorunlar” başlıkları altında hastalıkların tedavisine ışık tutacak bir çok konu ele alınacak.

30 Mayıs 2008 Cuma saat 11:00’da düzenlenecek basın toplantısını ve kongreyi izlemeniz için davet mektubumuzu kabul etmenizi rica eder, siz değerli basın mensubumuzu kongremizde görmekten büyük mutluluk duyacağımızı bildiririz

Saygılarımızla,
Prof. Dr. Erkut Attar
Kongre Başkanı

Konuşmacılar

Prof. Dr. Erkut Attar – İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
Prof. Dr. Candan Tamerler – İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
Uzm.Dr. Aysel Yurtsever – ONKİM Kök Hücre Teknolojileri
Prof. Dr. Salih Sanlıoğlu – Akdeniz Üni Tıp Fak. Tıbbi Biyoloji ve Genetik A.B.D.

3. ULUSAL KLİNİK PRATİKTE KÖK HÜCRE VE GEN TEDAVİSİ KONGRESİ 29 MAYIS-1 HAZİRAN 2008
Askeri Müze ve Kültür Sanat Sitesi Komutanlığı Harbiye, İstanbul
www.kokhucre2008.org