Genel SağlıkHABERLER

ANNE VE BEBEKLERİMİZİ KORUYALIM

Türkiye Aile Planlaması Derneği (TAPD) Genel Müdürü Dr. Semra Koral ile Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, 1 yıl sürecek kampanyanın ilk bölümünü 1-12 Mayıs 2002 tarihlerinde başlattıklarını belirtti.

Dr. Koral, kampanya çerçevesinde “Anne ve Bebek Dostu Mağaza” posterleri ile “Canım Anneme” yazılı bağış kartları bastırdıklarını bildirerek, posterleri isteyen mağazalara 25 milyon lira karşılığı verdiklerini belirtti. Dr. Koral, bu mağazalardan yapılan alışverişlerde, tüketicilere “Canım Anneme” kartları verileceğini, bu kartlardan da 500 bin ya da 1 milyon lira gelir elde edeceklerini kaydetti. Anneler Günü’nün yaklaştığına işaret eden Dr. Koral, tüketicileri bu mağazalardan alışveriş yapmaya çağırdı. Dr. Koral, sadece maddi yardım beklemediklerini, firmaların malzeme yardımı yapabileceklerini, gönüllülerin de çeşitli yardımlarda bulunabileceklerini ifade etti.

Kampanyadan elde edilecek gelirle anne ve bebek sağlığına yönelik hizmet boşluğu olan İstanbul-Fener Balat, Kocaeli-Bekirpaşa, Ankara-Batıkent, Diyarbakır-Bağlar ve Mersin-Yenimahalle’de “Anne Bebek Sağlığı Merkezleri” açacaklarını kaydeden Dr. Semra Koral, bu merkezlerde 33 ünitenin bulunmasının planlandığını, kampanyaya önemli miktarda destek veren 33 kişinin adının, bu ünitelere verileceğini bildirdi. Dr. Koral, kampanyada toplanacak paranın, sağlık merkezleri için parça parça kullanılacağını ifade ederek, kampanyayla ilgili çeşitli etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceklerini anlattı.

TAPD Genel Sekreteri Prof. Dr. Şatıroğlu da Türkiye’de her gün 5 otobüs dolusu bebek öldüğünü, 2 annenin de bebeklerini dünyaya getirirken yaşamını yitirdiğini bildirdi. Prof. Dr. Şatıroğlu, bu kadar bebeğin ve annenin ölmesini istemediklerini belirterek, kampanyayla oluşturacakları merkezlerde annelere sağlık eğitimi de vereceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Şatıroğlu, isteyen medya kuruluşlarına kampanya için hazırlanan tanıtım filmini verebileceklerini belirterek, kampanyaya medyanın destek olmasını istedi.

Prof. Dr. Şatıroğlu, kampanyaya bazı üniversitelerin de destek vereceklerini kaydederek, üniversitelerdeki tıp öğrencilerinin, oluşturulacak sağlık merkezlerinde saha araştırmaları yapabileceklerini dile getirdi.