Genel SağlıkHABERLER

KANSERLİ ÇOCUKLAR İÇİN “AİLE EVİ” PROJESİ

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, kanser tedavisi için İstanbul dışından gelen çocukların aileleri ile birlikte kalabileceği “Aile Evi” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında çocuklara aile sıcaklığı ile birlikte poliklinik hizmetinin verilmesi de amaçlanıyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Hematoloji- Onkoloji Servisi’nde, çocukları tedavi gören aileler ve doktorların bir araya gelmesiyle kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) önemli bir projeye daha imza atıyor.

Tedavi için İstanbul dışından gelen hasta çocuklar ve ailelerinin tedavi süresince konaklayabilecekleri “Aile Evi” projesi hayata geçiriliyor. Aile Evi’nden kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri cüzi bir miktar karşılığında yararlanabilecek. Kanser hastası çocuklara poliklinik hizmetinin verilebileceği Aile Evi’nde, kanser şüphesi bulunan çocuklara da erken tanı olanağının sağlanması amaçlanıyor.

Aile Evi projesi ile ilgili bir değerlendirme yapan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Başkanı Prof. Dr. İnci YILDIZ “Şehir dışından çocuklarını tedavi için İstanbul’a getiren bir çok ailenin yaşadığı zorluklara tanıklık ediyoruz. Çocuklarının tedavi sürecinde maddi ve manevi olarak sıkıntılı günler geçiren ailelere bu proje ile yuva sıcaklığını yaşatmayı ve bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Prof. Dr.İnci YILDIZ “Kanserli çocuklarımıza umut olmak ve projenin bir an önce hayata geçirilmesi amacıyla yardımseverlerin ve kurumların desteğini bekliyoruz” dedi.

“Aile Evi” Kampanyası hakkında ayrıntılı bilgi ve sorularınız için: www.kanserlicocuklaraumut.org Tel: (0212) 267 21 44