Genel SağlıkHABERLER

HASTANEDE MİKROPLARLA SAVAŞ VAR!

Sağlığımızı tehdit eden şeylerin başında gelen mikroplara, çocukların dikkatini çekerek onları bu konuda bilinçlendirmeyi hedefleyen Doğan Sağlık Grubu, “Kork Benden Mikrop” sloganıyla yola çıkarak minik ressamların ilgisini çekmek, duygu ve düşünce dünyalarını gün ışığına çıkarmak amaçlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Doğan Sağlık Grubu’nun 11.’sini düzenlediği resim yarışmasının bu yılki konusu “MİKROPLARLA SAVAŞ”.

Yarışma 7–10 ve 11–14 yaş olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek ve çocuklar konuya bağlı kalmak şartıyla istedikleri teknikte resim yapabilecekler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görevlendirilecek olan jürinin belirleyeceği birincilere 550, ikincilere 350, üçüncülere ise 250’şer YTL ödül verilecek. Ayrıca her iki kategoride yarışan katılımcılardan 5’er kişiye mansiyon ödülü verilerken en çok katılımı sağlayan okula da yarışmaya özel bir plaket verilecek. Ödül töreni; 29 Nisan Salı günü saat 15.00’da Doğan Hastanesi ön bahçesinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile il çapında çekleştirilen bu özel etkinlikte küçük ressamların eserleri 1 ay boyunca hastanede sergileniyor. Her yıl çocukların, hasta ve hasta yakınlarının büyük ilgi gösterdiği sergi sayesinde hastanenin insanlar üzerindeki olumsuz havası yumuşatılarak daha neşeli ve zaman geçirilesi bir ortam sağlıyor.

Her yıl İstanbul’un dört bir yerinden gelen 1000’i aşkın resmin katıldığı yarışmada, çocukların hayal dünyaları, büyükleri bile şaşırtırken onlara bu anlamlı günü armağan eden ulu önder Atatürk’ü de saygıyla anıyoruz.

Daha Fazla Bilgi İçin
Emel Aksoy Taş
Doğan Sağlık Grubu
Halkla İlişkiler Sorumlusu
Tel: 0 212 624 34 34–1951