Genel SağlıkHABERLER

ÇOCUKLAR EĞLENEREK SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENİYOR

Kadıköy Şifa Sağlık Grubu, Türkiye’de ilk kez, çocukların sağlıklı beslenmesine yönelik “Sağlıklı Beslenme Oyun Grubu” adı altında yepyeni bir hizmet başlatıyor.

Kadıköy Şifa Sağlık Grubu, çocukların sağlıklı beslenme bilincini arttırmak için hayata geçirdiği Sağlıklı Beslenme Oyun Grubu projesi ile çocuklara erken yaşlarda doğru beslenme alışkanlığını farklı bir bakış açısı ile kazandırmayı hedefliyor.

Beslenme ve diyet uzmanı, 5 – 12 yaş grubu çocuklar için beş seans olarak tasarlanan Sağlıklı Beslenme Oyun Grubu’ kapsamında, çocuklara interaktif oyunlarla doğru beslenme yöntemlerini öğretiyor. Çocukların kendi yaşıtlarıyla bir saat boyunca bir araya geldiği projede, resim ve boyamalar, kes – yapıştır tarzı el becerileri ile ilgili birçok uygulama bulunuyor.

Sağlıklı beslenme konusunu oyun eşliğinde öğrenip hayat boyu uygulayabilecekleri bir yaşam tarzı haline getirebilmeleri amaçlanan bu programda, çocuklar yaş gruplarına göre ayrılıyor ve gruplar 5-6 kişiden oluşuyor.

Sağlıklı Beslenme Oyun Grubu Projesi ile; Beslenme Piramidi’nin, beş ana yiyecek grubunun öğretilmesi, sebze, meyve ve süt ürünleri tüketiminin ve öğün çeşitliliğinin artırılması, şeker, işlem görmüş hazır gıda ve fast food tüketiminin azaltılması, egzersiz ve aktif bir yaşam tarzının oluşturulması hedefleniyor.

Her derste bir yiyecek grubunu öğrenmeleri planlanan programda çocukların; bu gruplar arasında bulunan seçenekleri tanıyıp onların büyüme, gelişme ve öğrenmelerine ne gibi etkileri olabileceğini görmeleri ve doğru tercihleri kendilerinin yapmaları sağlanıyor.

Çocuklarda, yetişkinlerin uyguladığı tarzda diyetlerin bu yaş gruplarında etkili olmadığını belirten Kadıköy Şifa Kaliteli Yaşam Polikliniği Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay şöyle açıklıyor;“ Herhangi bir sağlık sorunu olmayan ama kilo sorunu olan çocukları bir ”diyet listesi” ile zayıflatmaya çalışılmamalıdır. Çocuklara doğru seçenekler öğretilerek büyüme süreci içerisinde aktif bir yaşam tarzı sunulmalı ve bu kilolardan kurtulmaları sağlanmalıdır.”

Çocukluk ve ergenlik dönemini kilolu geçiren kişilerin, yetişkinlik döneminde bu kilolardan kurtulmakta güçlük çektiğini belirten Kadıköy Şifa Kaliteli Yaşam Polikliniği Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay, bu yaşlarda kazanılan yağ hücrelerinin hayat boyu kaybolmadığının, sadece kilo alıp verme ile bu hücrelerin büyüyüp küçüldüğünün altını çiziyor.

Çocukların her konuda olduğu gibi kendi sağlıklarını ileri derecede etkileyecek sağlıklı beslenme konusunda da eğitilmeleri gerektiğini ifade eden Seda Bahtiyar Tatay, ailelerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin: 0216 542 55 55

www.kadikoysifa.com

www.kaliteliyasam.org