Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIKLI TOPLUM DERNEĞİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlıklı Toplum Derneği arasında Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Kazandırılması, Obezite Hastalığına Karşı Önlem Alınması Hakkında İş Birliği Protokolü imzalandı!

Sağlıklı Toplum Derneği tarafından yürütülen Obezite Etkinlikleri; “Daha fazla hareket et! Daha bilinçli beslen!” sloganıyla başlıyor. 23 Şubat 2008 tarihinde Üsküdar Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenecek olan ilk halk konferansı, Türkiye’de koruyucu hekimlik faaliyetlerinin yeniden başlatılması adına çok büyük bir adım.

23 Şubat’ta Üsküdar Niyazi Sayın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ilk halk konferansının konuşmacıları Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve Prof. Dr. Ahmet Aydın.

Sağlıklı beslenme, şişmanlıktan korunma, kolesterol ve yüksek tansiyondan korunma gibi birçok konuda halkımızın en yetkili ağızlardan en doğru bilgileri edinebilecekleri halk konferanslarını ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere verilecek sağlıklı beslenme eğitimleri takip edecek. Milli eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol doğrultusunda başlanacak olan eğitimler Sağlıklı Toplum Derneği Bilimsel Kurulu denetimindeki Halk Sağlığı ve Aile Hekimleri tarafından gerçekleştirilecek.

www.stdern.org