Genel SağlıkHABERLER

2008’DE OSTEOPOROZ ALANINDA DÜZENLENEN ROCHE TIP ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye’de 50.yılını kutlayan Roche, 1992 yılından bu yana düzenlediği Tıp Araştırma Ödülü’nü bu yıl ‘Osteoporoz’ dalında verecek. Sağlık alanında yüksek kaliteli ve öncü çalışmalara imza atan ve destek olan Roche,Tıp Araştıma Ödülü’nü, Türkiye’de hekimlerin temel ve klinik uygulamalı tıp alanlarında yapacağı yüksek ve özgün nitelikteki bilimsel araştırmaları özendirmek amacıyla düzenliyor.

Yarışmaya katılan araştırmalar, başkanlığını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ayhan’ın yapacağı bir jüri tarafından değerlendirilecek. Jüride ayrıca Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Atıf Akdaş, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Akova, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Haner Direskeneli, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emin Kansu, Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinden Prof Dr. Tayfun Özçelik, İstanbul Üniversitesi Haseki Kardiyoloji Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Vedat Sansoy yer alacak.

Roche Tıp Araştırma Ödülü yarışmasında birinci olan araştırma 15.000 YTL, ikinci olan araştırma 10.000 YTL, üçüncü olan araştırma ise 7.500 YTL ile ödüllendirilecek.

Başvuru koşulları

• Ödül için eserlerini sunacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gereklidir.

• Tüzel kişiler ödüle aday olamazlar.

• Adaylar ödüle eserleri ile doğrudan başvurabilecekleri gibi ilgili kuruluşlar da eser sahibinin kabulü halinde eseri aday gösterebilirler.

• Birden fazla kişi tarafından gerçekleştirilen ortak araştırmalar ile ödüle başvurulabilir. Bu durumda, araştırmayı gerçekleştirenler ortak aday sayılırlar. Bu eserin ödül kazanması durumunda ödül tutarı araştırmayı gerçekleştirenler arasında eşit olarak paylaştırılır.

• Ulusal veya uluslararası yarışmalar veya ödüllere başvurmuş ve belirli bir ödüle değer bulunmuş olan araştırmalar aday gösterilemez. Adaylar başvurdukları araştırma ile başka bir ödüle başvurmadıklarını veya ödül almadıklarını beyan etmek zorundadırlar. Aksine durum tespitinde ödül geçersiz sayılır. Kongre poster ve bildiri ödülleri ile TÜBİTAK ve uzmanlık derneklerinin dış yayınları desteklemek için yarışmasız olarak verdiği ödüller bu değerlendirmenin dışındadır.

• Başvuruya dayanak olan araştırmanın önemli bir bölümünün yurt içinde yapılmış olması gereklidir.

• Aday gösterilecek eserler son 3 yıl içinde SCI kapsamındaki dergilerden birinde (SCI-Expanded hariç) yayınlanmış olmalıdır.

Adayların, eserleri ve başvuru formuna ekli olarak akademik ve profesyonel kimliklerini belirten özgeçmişlerini, yayın listelerini, yayınlarına yapılan atıflarla ilgili notları da son başvuru tarihi olan 1 Nisan 2008’e kadar kadar Roche Ödül Yönetimi’ne iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru formu’na www.roche.com.tr adresinden ulaşılabilir.