Genel SağlıkHABERLER

PENTİ VE FLORENCE NIGHTINGALE İLE SAĞLIKLI BİR HAYATA DOĞRU

Penti; ambalajlarındaki ara kartonlarla sağlık dağıtıyor.

Türkiye çorap sektörünün lider markası Öğretmen Çorap/Penti ve özel hastanecilik sektörünün öncülerinden Group Florence Nightingale Hastaneleri yeni bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza attı. “Penti ve Florence Nightingale ile sağlıklı bir hayata doğru” sloganıyla yola çıkan Penti ve Group Florence Nightingale Hastaneleri bir protokol imzalayarak, birçok kadınımızı erken tanı ve erken tedavi imkanına kavuşturuyor.

Penti ambalajlarında bulunan ara kartonlarda; meme kanseri, rahim ağzı kanseri gibi kadın hastalıkları ile ilgili konularda erken teşhiş imkanı sağlayan bilgiler yer alıyor. Group Florence Nightingale Hastaneleri’ne bu kartonla başvurarak hizmet alanlar her türlü muayene ve tedavilerinde özel avantajlar sağlayan bir VIP kartına sahip oluyor.

Ürün ve üretim alanında gösterdiği titizliği, imzaladığı protokolle yaşam kalitesine de taşıyan Penti ve sağlık sektöründe 20 yıla varan tecrübesi ile Group Florence Nightingale Hastaneleri, bu sosyal sorumluluk projesinin uzun soluklu olmasını hedefliyor.

Avrupa’nın 10 en büyük üreticisinden biri olan Penti Genel Koordinatörü Ercan Öztürk, her yıl 25 milyon kadının Penti çorabı giydiğini vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

“ Kadının özgürleşmesi, kendini ifade etmesi, iş ve sosyal hayata katılmasında çorap önemli yer tutar. Türk kadınına dünya standartlarında modaya-trendlere uygun ürünler sunmak sorumluluğumuzdur. Ama sorumluluğumuzu bundan ibaret görmüyoruz. Penti’yi Penti yapan toplumumuza karşı genel sorumluluklarımız olduğu inancındayız. Bugün burada tanıtmaya çalıştığımız projemiz de bu bilincin sonucudur” dedi.

Group Florence Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatörü Op. Dr. Mücahit Atmanoğlu, konuşmasında “erken tanı, erken teşhis”in önemini anlatarak sözlerine şöyle tamamladı:

“ Bir sağlık kurumunun görevi yalnızca hastalığı teşhis ve tedavi etmek değildir; halkı aydınlatma, bilinçlendirme ve sağlıklarını nasıl kullanacaklarına dair bilgilendirme ve yönlendirme de başlıca görevlerinden biridir. Penti Çorapları ile yürüttüğümüz bu proje, bir sağlık grubu ile bir sosyal grubun halkı bilinçlendirme ve yönlendirme projesidir.”

Nil Karaibrahimgil’den Sağlığa Destek

Penti’nin bu yılki reklam yüzü Nil Karaibrahimgil de basın toplantısına katılarak Penti ve Group Florence Nightingale Hastaneleri işbirliğiyle yürütülen projeye destek verdi. “Desenlerim Penti’den” diyen Nil Karaibrahimgil de her yaş grubundan kadınlara “erken tanı, erken tedavi” konusunda çağrıda bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

“Penti reklam kampanyalarında ruhumuzun desen desen olduğunu söylüyorum. Her kadın güne yeni bir desenle başlayabilir, ama her desenle uyuşabilmek , her deseni giyebilmek için önce sağlıklı olmalıdır. İçimizin rahat ve huzurlu olabilmesi için sağlığımızın yerinde olması gerekir. Bugün bir çok insanın erken teşhis nedeniyle hayatına yeniden kavuştuğunu biliyorum. Bu nedenle Penti ve Florence Nightingale Hastanelerinin birlikte yürüttüğü bu proje beni çok sevindirdi. Sağlıkla birlikte ruhumuzun desen desen olmasını diliyor, bütün kadınlar adına her iki kuruluşa da teşekkür ediyorum.”

Kadın sağlığına yönelik Penti ve Group Florence Nightingale hastaneleri işbirliğince yürütülen proje halkı bilinçlendirici seminerler ve toplantılarla destelenecek, Florence Nightingale hekim ve uzmanlarının yardımıyla Penti web sitesinde her ay kadın sağlığına yönelik, bilinçlendirici ve aydınlatıcı sağlık yazılarına yer verilecektir.

22 Kasım tarihinde düzenlenen bir toplantı ile basına duyurulan çalışmaya, Group Florence Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatörü Op. Dr. Mücahit Atmanoğlu, Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi hekimleri Op.Dr. Aykan Özçelik (Jinekoloji), Op.Dr Murat Atay (Meme Cerrahisi), Penti Genel Koordinatörü Ercan Öztürk katıldı.

Penti ara kartonuyla Group Florence Nightingale Hastanelerine başvurabilir ya da 0 212 444 0 436 numaralı Çağrı Merkezi’nden bilgi ve randevu alabilirsiniz.