Genel SağlıkHABERLER

“AVON’LA SAĞLIĞA YOLCULUK” PROJESİ KAPSAMINDAKİ “MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ” KONULU BİLİNÇLENDİRME SÖYLEŞİSİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ.

Söyleşiye katılan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk; “Her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor ama iyileşme şansları yüzde 90. Bu bir zaferdir. Ancak başarıya ulaşmak için erken teşhis çok önemli” dedi.

Türk kadınlarını meme kanseri konusunda bilinçlendirmek amacı ile hayata geçirilen en önemli sosyal sorumluluk çalışmalarından biri olan “Avon’la Sağlığa Yolculuk” Projesi kapsamındaki “Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi” konulu halka açık bilinçlendirme söyleşisi Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

“Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi” konulu söyleşide, Avon’la Sağlığa Yolculuk Gönüllü Elçileri’nden Güler Kazmacı ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu’ndan Prof. Dr. Tezer Kutluk katılımcılara, konuyla ilgili görüş ve önerilerini aktardı.

Söyleşide bir konuşma yapan Avon’un Halkla İlişkiler ve Pazarlama İletişimi Sorumlusu Melis Atabek, Avon olarak 3 yıldır devam ettirdikleri Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi kapsamında bugüne dek 13 ilde 4.000’in üzerinde kadına ücretsiz mamografi taraması yaptırıp, gereken durumlarda ek teşhislerini karşıladıklarını ve Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenledikleri bilinçlendirme söyleşileri ile meme kanseri konusunda kadınların farkındalığını arttırmaya destek olduklarını belirtti.

Türkiye’de Ağustos ayında ilk defa hizmete giren Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı ile ilgili de bilgi veren Atabek, Yurtdışında pek çok örneği bulunan ve Türkiye’de ilk defa Avon’un desteğiyle açılan Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı’nın, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu ile birlikte yürütüldüğünü belirterek, hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında 0800 314 99 99 nolu ücretsiz telefon hattını arayan kadınların, uzman hemşirelerden meme kanseri ile ilgili tüm sorularının yanıtlarını alabildiklerini ve meme kanseri ile ilgili gerekli dokümanlara rahatlıkla ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr Tezer Kutluk yaptığı konuşmada, kendi kendine meme muayenesi mamografi ve hekim muayenesi gibi yöntemlerle erken teşhisin mümkün olduğunu belitti. Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını belirten Kutluk, “Meme kanserine yakalanmak hayatın sonu değil. Meme kanserinden iyileşme şansı yüzde 90. Yani, 10 meme kanseri hastasından 9’unu kurtarabiliyoruz. Bu bir zafer. Ama başarının ve zaferin bir şartı var. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru tedaviyi düzenli olarak almak.” diyor.

Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi’nin Gönüllü Elçilerinden Posta Gazetesi Köşe Yazarı Güler Kazmacı ise Türk kadınlarının meme sağlığından çok meme estetiğiyle ilgilendiklerini belirterek kadınların sağlıklarını ihmal etmemeleri gerektiğini belirtti ve meme kanserine yönelik bilinçlendirme çalışmaları nedeniyle Avon’a teşekkür etti.

Halka açık söyleşiye katılacak kadınlar, meme kanseri ile ilgili bilgilenirken, aynı zamanda ücretsiz mamografi taraması hakkı da kazandılar.

Kadınların kadınlar için çalıştığı şirket olan Avon, düzenlediği “Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi” konulu söyleşilerle, kadınları meme kanseri, erken teşhisin önemi ve kendi kendine muayene yöntemleri konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.