Genel SağlıkHABERLER

“99 SAYFADA YÜKSEK TANSİYON”

99 Sayfada Yüksek Tansiyon başlıklı kitapta özel Türk ve Avrupa Kardiyoloji Dernekleri ile Amerikan Ekokardiyoloji Derneği üyesi olan ve halen Türk Kardiyoloji Derneğinin başkanlığını yürüten uluslararası planda tanınmış kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Çetin Erol, ilgi alanı olan yüksek tansiyon konusundaki bilgilerini okurla paylaşıyor.

Söyleşi biçiminde yazılan kitabı, önde gelen basın kuruluşlarında 18 yıl sağlık haberciliği yapmış olan Didem Ünsal kaleme aldı.

99 Sayfada Yüksek Tansiyon, konuyla ilgili bilinmesi gerekenlere ışık tutuyor, yüksek tansiyon konusunda ilk elden bilgi sağlarken hastalığın önlenmesi ve tedavisi için neler yapılması gerektiğini anlatıyor.

Kitap, kan basıncı konusunda aşağıdaki sorular dahil birçok soruya cevap veriyor:

Kan basıncı kontrolünde 40 yaş sınırı neden önemlidir?

Tuzu kısıtlayarak tansiyonu kaç puan düşürebiliriz?

Gebelerde kan basıncı kontrolü neden şarttır?

Düşük tansiyon, sağlık için tehdit oluşturur mu?

Katkılı besinler çocukların sağlığına nasıl zarar verir?

99 Sayfada Yüksek Tansiyon, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın yeni hazırladığı 99 Sayfada dizisinin 27. kitabı. Kamuoyunun ilgisini çekebilecek çeşitli konuları, o alanın önde gelen bir uzmanıyla söyleşi formatında işleyen 99 Sayfada dizisi, ele aldığı konuyu basit ve kolay anlaşılır biçimde okura iletmeyi hedef ediniyor.