Genel SağlıkHABERLER

NOVARTİS SAĞLIK MELEKLERİ TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

İlaç sektörünün lideri Novartis ve Türk Kadınlar Birliği (TKB) tarafından hayata geçirilen “Sağlık Melekleri” projesi kapsamında 22 Ekim’de İstanbul Beşiktaş Kültür Merkezi’nde bir eğitim toplantısı düzenlendi. İç hastalıkları uzmanı Dr. Haşmet Pamuk’un hipertansiyon, diyabet ve kolesterol konularında eğitim verdiği toplantıya, oyuncu Demet Akbağ da neşeli sohbeti ile destek verdi. 500 kadar kadının katıldığı toplantıda, Dr. Haşmet Pamuk ve Demet Akbağ, konukların sorularını da yanıtladı.

Kronik hastalıklar dünyada bir numaralı ölüm nedeni ve her yıl 17 milyon kişi bu yüzden yaşamını yitiriyor. Hasta ve yakınlarının eğitimi ise diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklarla mücadelede ve yaşam süresinin artırılmasında önemli rol oynuyor. Novartis ve TKB, kronik hastalıklar konusunda toplumun bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdikleri “Sağlık Melekleri” projesi ile kadından başlayarak tüm ailenin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyorlar.

Demet Akbağ, 24 Ekim’de Ankara’da, 1 Kasım’da ise İzmir’de düzenlenecek Sağlık Melekleri toplantılarının da konuğu olacak.

Novartis Türkiye Başkanı Dr. Altan Demirdere: “Her kadın bir sağlık meleğidir”

Kadınların büyük ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Novartis Türkiye Başkanı Dr. Altan Demirdere, kronik hastalıklarla mücadelede eğitimin önemine dikkat çekti ve “Ailenin sağlık alanındaki liderliğini üstlenen ve gelecek nesilleri yetiştiren kadınları hastalıklar ve tedavi alanları konusunda bilgilendirerek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi. Her kadının ailesi ve toplum için bir “sağlık meleği” olduğunu söyleyen Demirdere, eğitim toplantılarını Türkiye’deki tüm illerde gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi.