Genel SağlıkHABERLER

İLAÇ SEKTÖRÜNÜN LİDERİ NOVARTİS İŞ DÜNYASININ OSKAR’I OLARAK NİTELENDİRİLEN ULUSLARARASI STEVIE ® ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI

Novartis’in ‘Sağlık Vagonu’ projesi, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” seçildi.

İlaç sektörünün lideri Novartis Türkiye, sosyal sorumluluk çalışmaları ile dünyanın en prestijli ödüllerinden Uluslararası Stevie Ödülü kazanan ilk Türk şirketi oldu.

“Önce İnsan, Önce Sağlık” ilkesi ile hareket eden Novartis, 2006 yılında Türkiye genelinde “Sağlık Vagonu” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini yükseltmeye ve sağlık konusunda halkı bilgilendirmeye yönelik eğitimler verildi. Her ilde bir hafta kalınarak 20 ilin ziyaret edildiği projede hipertansiyon, diyabet, astım, epilepsi, kanser, parkinson, alzheimer, mantar, osteoporoz gibi çeşitli hastalıklar hakkında bilgiler verildi. Dokuz ayda toplam 5000 kişiye eğitim verilen projede 1317 kişi sağlık taramalarından geçirildi.

Sağlık Vagonu Projesinde, Sağlık Bakanlığı ve TCDD’nin yanı sıra; yerel yönetimler, sağlık birimleri ve Tıp Fakülteleri ile de işbirliği yapıldı. Stevie Ödülü’ne layık görülen proje kapsamında gidilen ilin özelliklerine uygun çalışma planları uygulandı. Sağlık Vagonu Projesi sırasında Metabolik Sendrom Derneği (Metsend) tarafından “Türkiye Kardiyo-Metabolik Risk Faktörleri Çalışması” da gerçekleştirildi.

Uluslararası Stevie Ödülleri’nde dünya çapındaki seçkin jüri üyeleri ve danışmanlar gönüllü olarak çalışarak tüm başvuruları titizlikle değerlendirdiler. Otuzu aşkın ülkeden binin üzerinde başvuruyu değerlendiren jüri üyelerinin eleme süreci 2 ay sürdü. En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü; Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Ortadoğu&Afrika olmak üzere 4 ayrı bölge kategorisinde değerlendirildi.

Halkla ilişkilerden, müşteri hizmetlerine, ürün tasarımından, reklam kampanyalarına kadar pek çok alanda en iyilere verilen Stevie Ödülü’nü alan firmalar arasında, HP, Ernst&Young, Vodafone, Dow Jones, Daimler Chrysler, Henkel gibi dünya lideri şirketler yer alıyor.

10 Eylül’de ödülü almak için Münih’e giden Novartis Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Aylin Gürer, ödülü alırken ”Novartis olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Çalışmalarımızda Önce İnsan, Önce Sağlık ilkesi ile hareket ediyoruz. Sağlıklı yaşam konusunda halkımızı bilinçlendirmek adına hayata geçirdiğimiz “Sağlık Vagonu” projemizin uluslarası Stevie Ödülü’ne layık görülmesi hepimizi gururlandırdı. Hasta ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştırmak için bundan sonra da Novartis olarak her zaman elimizden geleni yapacağız.” dedi