Genel SağlıkHABERLER

“UMUDA DESTEK” KAMPANYASI BİTLİSLİ VE TATVANLI BEBEKLERİN UMUDU OLDU

Kiler Hipermarketler Zinciri, bebek ölümlerinin azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye çapındaki mağazalarında “Umuda Destek” kampanyası düzenledi. 15 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanya sonucunda Bitlis Devlet Hastanesi’nin bebek bakım ünitesi yenilendi ve hastanenin ihtiyacı olan 2 kuvöz ile 1 fototerapi cihazı temin edildi. Ayrıca Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’ne de ihtiyacı olan 2 fototerapi cihazı ve 1 kuvöz gönderildi.

Bitlis Devlet Hastanesi’nin yenilenen bebek bakım ünitesinin açılışı 9 Ağustos’ta, Kiler Genel Müdür Yardımcısı Hakan Baran, P&G Dış ilişkiler Müdürü Elif Ekemen, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Bitlis İl Sağlık Müdürü Burhan Kardaş ve Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Kanğın’ın katıldığı törenle yapıldı.

Kiler Genel Müdür Yardımcısı Hakan Baran kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada “Kiler olarak, Türkiye’de sağlık sorunlarında ilk sıralarda yer alan bebek ölümleriyle ilgili bir kampanyada yer alıyor olmak bizi son derece mutlu ediyor. Bu duyarlılığı sürdürmek ve daha çok katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Kanğın ise yaptığı konuşmada kampanyaya emeği geçen ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek; “Bitlis gibi pek çok doğu ilinde ne yazık ki bebek ölüm oranları hala çok yüksek. Hastanemizin ve bölgemizin imkanları kısıtlı olduğu için “Umuda Destek” kampanyası gibi projelerin çoğalması önem taşıyor. Ayrıca halkımızın da bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Bilinç düzeyini artırıcı çalışmalarla yenidoğan bebeklerin sağlıkla yaşamalarına hep birlikte destek olmalıyız.” dedi.

Kiler’den Prima alanlar “Umuda Destek” oluyor

Kiler Hipermarketler Zinciri’nin Türkiye çapındaki tüm mağazalarında gerçekleştirdiği “Umuda Destek” kampanyası, yenidoğan bebeklerin ölümüne yol açan sağlık problemlerine çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bebeği olan anneler ya da hamile anne adayları da kampanya dahilinde Kiler mağazalarından aldıkları her Prima paketi ile minik bebekler için yaşam ümidi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yenidoğan bebeklerin sağlıkla büyüyüp gelişmesi için hastanelerin bebek ünitelerinin iyileştirilmesini amaçlayan kampanya ile özellikle bebek ölüm oranlarının yüksek olduğu doğu illerinde hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Kampanyanın bundan sonraki dönemlerde de genişletilerek devam ettirilmesi planlanıyor.

Bebek ölümlerini azaltmak elimizde…

Türkiye’nin sağlık sorunları arasında önemli bir yeri bebek ölümleri oluşturuyor. Bilinçlendirme çalışmalarının da etkisi ile bebek ölümleri genel olarak azalma göstermekle birlikte doğu bölgelerinde oranın arttığı görülüyor. Sağlık Bakanlığı’nın Anne ve Çocuk Sağlığı Raporu’na göre; Türkiye’de her saat ortalama 5 bebek enfeksiyon, erken doğum gibi nedenlerle hayatını kaybediyor. Bu da olayın ciddiyetini ve bebek ölümlerini azaltmak için bir an önce önlemlerin alınması gerektiğini gösteriyor.

Türkiye’deki bebek ölüm hızı, 1998’te binde 42 iken 2003’te binde 28’e düşmüştür. Bölgelere göre bakıldığında Batı bölgesinde ölüm hızı binde 22 iken, doğuda bu oran binde 41’lere çıkmaktadır. Bebek ölümlerinin engellenmesinde, bünyesinde yeni doğan ünitesi bulunan hastanelerin sayısının artması önem taşıyor. Hastanelerde kuvözlerin dolu olması sorun yaratıyor ve erken doğan bebeklerin yaşatılması tehlikeye girebiliyor. Kiler mağazalarında başlatılan kampanya, tüketicilerin de katılımı ile özellikle doğu bölgelerindeki hastanelere destek olunarak hem bebeklere hem de ailelerine yeni bir umut olmayı amaçlıyor.