Genel SağlıkHABERLER

BAYER, SCHERİNG ENTEGRASYONUNDA TÜRKİYE’DE SON AŞAMAYA GELDİ

Türkiye’de Bayer Türk, Schering Alman birleşmesinde son adım Schering Alman’ın Bayer Türk bünyesine dahil edilmesiyle atılmış oldu.

Bayer Türk Kimya Sanayi Limited Şirketi ve Schering Alman İlaç ve Ecza Ticaret Limited şirketi 1 Nisan 2007 tarihi itibariyle Türkiye’de yasal olarak birleşti. Şirketin pharma faaliyetleri “Bayer Schering Pharma”adı altında devam edecek.

Birleşme ile ilgili değerlendirmede bulunan Bayer Türk Genel Müdürü ve Bayer Schering Pharma Ülke Bölüm Müdürü Dr. Sebastian Guth, “Bayer ve Schering birleşmesi Türkiye’de yer aldığımız pazarlarda daha da güçlenmemizi sağlayacak. Birleşme sonucu oluşan ürün portföyümüz özel tedaviler pazarına odaklanma konusundaki stratejimizi destekliyor. Bayer’in tarihindeki en büyük satın alma sonrası gerçekleşen isim değişikliği, doktorlar, hastalar ve çalışanlar gözünde Bayer Sağlık Ürünleri’nin Bayer’in “Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim” misyonu doğrultusunda güçlendiğini vurgulamış olacak. Şirket olarak vizyonumuz tibbi gelişimi yönlendirmek ve dünya üzerinde yaşayan milyonlarca insana daha iyi bir yaşam sunabilmek için bilimi uygulamaktır” dedi.

2006 yılı verilerine göre her iki şirketin dünya çapında toplam satış rakamı 10 milyar Euro’nun üzerinde. Araştırma ve Geliştirmeye önem veren her iki şirketin 2006 yılında AR-GE ye yaptıkları yatırımsa toplam satışın yüzde 15’i ile 17’sini oluşturuyor.

Bayer Schering Pharma dünya çapında özel tedavi ilaç şirketleri arasında ilk 10 içinde yer alıyor. Şirket araştırma ve iş alanları konusunda Diagnostik Görüntüleme, Hematoloji/Kardiyoloji, Onkoloji, Primary Care, Özel Tedaviler, Kadın Sağlığı alanlarına odaklanıyor. Şirket şimdiden, hormonel içerikli doğum kontrol yöntemleri konusunda dünyada pazar lideri konumunda yer alıyor. Multiple skleroz (MS), Hematoloji, Kardiyoloji, Onkoloji ve Diagnostik Görüntüleme alanlarında da öncü durumda bulunuyor.

Şirketin 100’ün üzerinde ülkede 40 bin’den fazla çalışanı bulunuyor.