Genel SağlıkHABERLER

19. KALP HAFTASI ETKİNLİKLERİ START ALIYOR

Türk Kalp Vakfı ve Kalbim Benecol işbirliğiyle düzenlenecek olan

19. Kalp Haftası, bu yıl 9-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Hafta boyunca çeşitli noktalarda ücretsiz mobil sağlık taramaları yapılacak.

Halkın hizmetindeki 31. yılını başarıyla geride bırakan Türk Kalp Vakfı, dünyada ve özellikle Türkiye’de rekor seviyede ölüme sebebiyet veren kalp ve damar hastalıkları konusunda halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. Kolesterolü düşürmeye yardımcı Kalbim Benecol markası ile işbirliği yapan Türk Kalp Vakfı, bu yıl 9-15 Nisan tarihleri arasında 19. su düzenlenecek ve akademik konferansların yanı sıra halka açık paneller, mobil sağlık taramaları, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerin de yer alacağı Kalp Haftası etkinlikleri ile Türk insanını kalp sağlığı konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyor.

Ünlü sanatçı ve sporcuların katılımıyla yapılacak haftanın resmi açılışı 9 Nisan Pazartesi günü saat 10:00’da Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından gerçekleşecek. Hafta boyunca Kalbim Benecol sponsorluğunda halka açık sağlık taramaları, sertifikalı kardiyoloji ve kalp cerrahisi hemşireliği kursu, kalp sağlığı konusunda uzman doktorların katılacağı paneller, İlköğretim Okulları’nda sağlık taramaları ve eğitim programları, resim yarışması, golf ve briç turnuvaları yapılması planlanmaktadır.

Avrupa Kalp Birliği (EHN) ve Dünya Kalp Federasyonu (WHF) üyesi olan Türk Kalp Vakfı ve Türkiye’de kolesterolü düşürmeye yardımcı ilk ürün olarak tüketiciyle buluşan Kalbim Benecol’ün bu işbirliği, Türk insanını kalp sağlığı konusunda bilinçlendirerek, daha sağlıklı bir toplum olmak yönünde motivasyon sağlamayı amaçlamaktadır.