Genel SağlıkHABERLER

RENGARENK SAĞLIK

Doğan Sağlık Grubu’nun Geleneksel Resim Yarışması’na katılım başladı. Son başvuru tarihi 20 Nisan 2007 olan resim yarışmasına; 7 – 10 ve 11- 14 yaş grubuna giren küçük ressamlar ‘İyileşmek Mutluluktur’ konulu resimlerle katılabilecek. Bu sene 10’uncusu yapılan resim yarışmasında, iki ayrı gruptan dereceye giren ilk 3 çocuğa verilecek para ödüllerinin yanısıra 10 kişi de mansiyon ödülünün sahibi olacak

Doğan Sağlık Grubu, ilköğretim çağındaki çocukların resim sanatına olan ilgilerini artırarak güzel sanatlar alanında kendilerini geliştirmeleri ve çocukların sağlığı sanatla birleştirerek yetişme çağında oluşan hastane korkularını yenmelerini sağlamak amacıyla ‘Geleneksel 23 Nisan Resim Yarışması’nın 10’uncusunu düzenliyor.

Doğan Sağlık Grubu tarafından düzenlenen ödüllü resim yarışması, 10 yıl önce Doğan Hastanesi’nin kurucularından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Doktoru İsmet Birgül’e küçük hastalarından gelen resimler ile başladı. Bu ilginin artmasından dolayı Birgül, resimleri ödüllendirmek istedi ve yarışmanın ilk temelleri atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlen yarışma, geçen yıl 1200 resimle en çok katılımlı yarışma unvanını aldı.

İstanbul çapında, tüm ilköğretim okullarının katıldığı ve 1998 yılından itibaren her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında farklı bir yarışma teması yaratan Doğan Sağlık Grubu, bu yıl ‘İyileşmek Mutluluktur, Herşeyin Başı Sağlıktır’ konulu resimlerle 7 – 10 ve 11- 14 yaş grubuna giren küçük ressamların sanatsal becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Doğan Sağlık Grubu Geleneksel Resim Yarışması’na katılmak isteyen öğrenciler kendi anlatımlarına uygun her türlü teknik ve malzeme kullanabilecekler. Resimler 20 Nisan 2007 tarihine kadar direkt Doğan Hastanesi’ne teslim edilebileceği gibi posta yoluyla da ulaştırılabilecek. Posta yolu ile katılmak isteyenler resimlerini, Doğan Hastanesi, Cennet Mahallesi, Ziya Gökalp Caddesi, No:2 Küçükçekmece / İstanbul adresine gönderebilecek.

Çocuklara ödül yağmuru

İl Milli Eğitim Kültür Daire Başkanlığı Seçici Kurulu ve Doğan Sağlık Grubu Yönetim Kurulu tarafından seçilerek dereceye giren resimler 28 Nisan 2007 tarihinde çocuklar için düzenlenecek törenle açıklanacak. Çocukların eğlenebileceği bir parti havasında gerçekleşecek ödül töreninde 2 ayrı yaş grubundan 1’inci olanlara 500 YTL, 2’inci olanlara 300 YTL ve 3’üncü olanlara da 200 YTL para ödülü verilecek. Para ödüllerinin yanısıra yine iki ayrı gruptan 10 kişi mansiyon ödülünün sahibi olacak.

Yarışmaya katılan bütün öğrencilerin resimleri 20 Mayıs 2007 tarihine kadar Doğan Tıp Merkezi’nde sergilenecek.

Öğrenciler, katılım detayları için www.dogansaglik.com web adresinden ve 444 0 911 numaralı çağrı merkezinden de bilgi alabilecekler.