Genel SağlıkHABERLER

ECZACILIK SEKTÖRÜ FARMAVİZYON 2007’DE MASAYA YATIRILIYOR

CNR Ekspo Fuarcılık organizasyonu ile TEKB (Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği) tarafından 13-15 Nisan 2007 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilecek Farmavizyon Eczacılık Fuarı, sektörün geleceğine yön verilecek toplantı ve seminerlere ev sahipliği yapacak. Fuarda, sağlık sektörünün sac ayaklarından biri olan eczacılığın geleceğine ilişkin verilecek kararlarda görüş alışverişinde bulunulacak. Fuarın hedefi, etik değerleri benimseyen anlayışa sahip katılımcıları, ileriye dönük alınacak kararlar eşliğinde ortak platform da, sektörün temel kriterlerini koruyarak yeni bir yön çizmesine olanak sağlamak.

Farmavizyon Eczacılık Fuarı 2007, eczacılık ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren özel sektör, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerini aynı platformda bir araya getirerek bilgi ve görüş alışverişinde bulunabilmelerini sağlayacak. Nisan ayında İstanbul CNR EXPO’da yapılacak fuar TEKB’nin vizyonunu ve tecrübesini 15 bini aşkın sektör mensubuyla buluşturacak bir özellik taşıyor. 12 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek Farmavizyon Eczacılık Fuarı 2007 süresince, sektörün bilgi ve birikiminin eczacılarla paylaşılacağı çeşitli seminer ve konferanslar da düzenlenecek. Eczacıların mesleki gelişimi ile ilgili etkinlikler de fuarın önemli bir unsuru olacak.

İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden eczacıların da eczacı kooperatiflerinin organizasyonlarıyla katılacağı Farmavizyon Eczacılık Fuarı’nda, mesleğin geleceği ile ilgili pek çok konuda fikir ve bilgi sahibi olunacak.

GENÇ BEYİNLER ECZACILIĞIN GELECEĞİNİ TARTIŞIYOR

Farmavizyon kapsamında bir de Farmavizyon Öğrenci Platformu düzenlenecek. İlki geçen yıl düzenlenen Öğrenci Platformu’na Türkiye’deki 12 eczacılık fakültesinden temsilci öğrenciler katılacak ve fuarın son gününde seçtikleri konu hakkında oluşturdukları 2,5 aylık çalışmanın sonuç bildirgesini yayınlayacaklar. TEKB organizasyonu ile bir araya gelen öğrenciler Ocak ayında gerçekleştirdikleri tanışma toplantısında Öğrenci Platformu 2007’nin konusunu, oylama ile seçtiler ve Farmavizyon Öğrenci Platformu 2007’de “Türkiye’de Eczacılık Mesleğinin Geleceği”ni tartışmaya karar verdiler.

Yaklaşık 22.000 eczanenin bulunduğu ülkemizde, 15.000’e ulaşması beklenen profesyonel katılımcı ile sektörde büyük bir boşluğu dolduran bu önemli organizasyonda TEKB ve eczacı kooperatiflerinin amacı ticari bir fuardan çok, içinde yer aldığı sağlık alanının etik değerlerine sahip çıkan bir anlayışı ve bu doğrultudaki değerleri ön planda tutan katılımcıları bir araya getirmek ve tanıtabilmektir.