Genel SağlıkHABERLER

NOVARTİS “SAĞLIK MELEKLERİ” PROJESİ İLE KADINLARI SAĞLIK KONUSUNDA EĞİTİYOR

İlaç sektörünün lideri Novartis ve Türk Kadınlar Birliği tarafından hayata geçirilen “Sağlık Melekleri” Projesi 28 Şubat’ta Eskişehir’de düzenlenen toplantıyla başladı. Büyük ilgi gören toplantıda “Hipertansiyon, Diyabet, Kolesterol” konusunda 150 kadar kadına eğitim verilerek, soruları yanıtlandı. “Sağlık Melekleri” projesi kapsamında yıl boyunca 20’den fazla ilde, binlerce kadın kronik hastalıklar hakkında bilgilendirilecek.

Dünyada bir numaralı ölüm nedeni olan kronik hastalıklar nedeniyle her yıl 17 milyon kişi yaşamını yitiriyor. Hasta ve yakınlarının eğitimi ise diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklarla mücadelede ve yaşam süresinin artırılmasında önemli rol oynuyor. Novartis İlaç ve Türk Kadınlar Birliği, kronik hastalıklar konusunda toplumun bilinçlendirmesine katkıda bulunmak amacıyla “Sağlık Melekleri” projesini hayata geçirdi. Kadından başlayarak tüm ailenin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen proje kapsamında Türkiye çapında 20’den fazla ilde eğitim toplantıları düzenlenecek. İlki Eskişehir’de gerçekleştirilen eğitim toplantıları ile binlerce kadına ulaşılması hedefleniyor.

İlk eğitim toplantısı Eskişehir’de yapıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da 28 Mart’ta gerçekleştirilen ilk eğitim toplantısında, “Hipertansiyon, Diyabet, Kolesterol” konusunda eğitim verildi. Kadınların büyük ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Novartis İlaç Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Aylin Gürer, kronik hastalıklarla mücadelede eğitimin önemine dikkat çekti: “Ailenin sağlık alanındaki liderliğini üstlenen ve gelecek nesilleri yetiştiren kadınları hastalıklar ve tedavi alanları konusunda bilgilendirerek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

“Her kadın, çocukları, ailesi ve toplum için bir sağlık meleğidir” diyen Türk Kadınlar Birliği’nin Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Ünügör de Türk Kadınlar Birliği olarak kuruldukları 1924 yılından beri, Türk kadınının sosyal yaşamda daha etkin olması için çalışmalar sürdürdüklerini, Sağlık Melekleri Projesi ile de kadınların sağlık alanındaki öncülüğünü desteklediklerini belirtti.

Novartis’in “Önce İnsan, Önce Sağlık” yaklaşımının bir parçası olan “Sağlık Melekleri projesi kapsamında Bolu, Adana, Antalya, Kastamonu, Adapazarı, Tekirdağ, İzmir, Kahramanmaraş, Amasya, Ankara, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Konya, Uşak, Denizli, Balıkesir, Çanakkale, Afyon, Erzurum, Eskişehir, Trabzon, Şanlıurfa, Edirne, Muş ve İstanbul’da yıl içinde iki eğitim toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantılarda uzman hekimler görev alacak.