Genel SağlıkHABERLER

AKDAĞ’DAN BIÇAK PARASINA SİTEM

Zonguldak gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hiçbir doktorun bıçak parası almasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Bakan Akdağ, İl Başkanı Celil Uzun ve partililerle görüştü. Bakan Akdağ, bıçak parası konusunda hiçbir hekime taviz veremeyeceklerini vurguladı. Tüm hastanelerin en mükemmel bir şekilde hizmet sunması için talimatlandırıldığını ifade eden Akdağ, “Yeni bir dünya ve yapılanmanın kapılarını açtık. İstediğimiz işlerin bir kısmını yapmış bulunmaktayız. Bir kısmını da yapıyoruz. Kamunun hastaneleri, Sağlık Bakanlığı hastaneleri, tüm vatandaşlarımıza en mükemmel şekilde sunmak için talimatlandırılmışlardır. Vatandaşlarımızın hizmet alması için başka bir adres aramasına gerek yoktur. Hastaneden hizmet alacak bir insanımız, bir hastanemize ihtiyaç duyduğunda, kendisine değişik bir adres gösteriliyorsa mutlaka bunun hesabını sormalıdır. Hastanenin başhekimliklerine meselesini anlatabilir, il müdürüne başvurabilir veya il valilerimizin kapısı böyle başvurular için her zaman açıktır. Bizim nazarımızda sağlık çalışanlarının, hekimlerinin kıymeti çok yüksektir. Başımızın üstünde yerleri var. Çünkü insanımızın sağlığına doğrudan onlar hizmet ediyorlar. Onların haklarını, emeklerinin karşılığını kamuda çalışırken fazlasıyla vermeyi arzuluyoruz. Ülkenin imkanlarını bu hususta, döner sermaye ek ödeme kullanarak büyük oranda harekete geçirmiş durumdayız. Ama vatandaşımızın birine, bu camianın içerisindeki birilerinin ‘benim muayeneme gelir ödeme yaparsan hizmetini veririm’ demesine de biz razı olmayız. Bu tavrı uzun zamandır koyduk. Vatandaşımız da bu hususta bize yardımcı olmalıdır. Vatandaşımız asla boynu bükük kalmamalıdır. Bunda da kararlıyız” dedi.

Bakan Akdağ’a konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Uzun, “Madenci” heykeli verdi. Heykeli alan Akdağ, “Hayatını elinin emeğiyle, madende kazmasıyla kazananların, hastanelerin önünde boyunlarının bükük kalmasına müsaade etmiyoruz. On yıllarca bu ülkede bu insanlarımızın boyunlarını büktüler. Biz boyun büküklüğünü ortadan kaldırdık. Kaldırmaya da kararlıyız” diye konuştu.

Partililerle bir süre basına kapalı olarak görüşen Bakan Akdağ, ara verdiği sağlık tesisleri gezisini sürdürmek amacıyla partiden ayrıldı.