Genel SağlıkHABERLER

TÜRKLERİN İDEAL VÜCUT ÖLÇÜLERİ

TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE), Türk kadın ve erkeğinin beden ölçülerini yeniden belirledi. Çıkan sonuç, Türk kadınının, mükemmel vücut ölçüsü diye bilinen ‘90-60-90’dan uzaklaştığı yönündeydi. Buna göre ideal Türk kadınının standart vücudu, göğüs 96 cm, boy 1.64 cm, bel 68 cm ve kalça 104 cm ölçülerinde… Beden ölçülerinin açıklamasını TSE’den Sorumlu Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun gerçekleştirdi.

SORU ÖNERGESİNE YANIT VERDİ

ALİ Coşkun, ideal kadın ve erkek ölçülerini, Anavatan Partisi Şanlıurfa Milletvekili Turhan Tüysüz’ün ‘Kadın ve erkeğin standardı var mı?’ sorusuna yanıt olarak yaptı. Kadın ve erkeğin vücut ölçüsü olarak özel standardın olmadığını söyleyen Coşkun, ‘Ancak beden ölçüleriyle ilgili Türk standartları mevcuttur. Bunlar da Avrupa standartları veya uluslararası standartlar kaynak alınarak hazırlanmıştır’ dedi. NEVİN BİLGİN

iNGiLiZ GENÇLERiN 700 BiNi OBEZ

İNGİLTERE’DEKİ bir araştırmaya göre, 700 bin İngiliz, genç yaşta obeziteyle mücadele ediyor. Yanlış beslenme ve hareketsizlik, İngiliz çocukları arasında çok ciddi kalp ve sağlık sorunlarının erken yaşta tanışmasına sebep oluyor. The Independent Gazetesi’nin haberine göre, 9-17 yaş arası çocuklarda obezite oranı, erkeklerde yüzde 28, kızlarda 36… Araştırmanın ilginç verilerine göre de her 15 çocuktan 1’i obez.

DOKTORLAR genç yaşta artan obezitenin en büyük nedenlerinin başında sosyal ve ekonomik durumun iyi olması, fast food tarzı beslenme, gazlı içecekler, evde bilgisayar ve televizyon karşısında fazla zaman geçirmenin geldiğini açıkladı. İngiliz Sağlık Bakanlığı ise bu önemli sağlık sorunuyla mücadelede için eski çocuk oyunlarının tekrar canlandırılmasını istedi.

İSTE TSE’YE GORE iDEAL TURK KADIN VE ERKEGi

KADIN
Göğüs 96 cm
Bel 68 cm
Kalça 104 cm
Boy 1.64 cm

ERKEK
Göğüs 96 cm
Bel 82 cm
Bacak 80 cm
Boy 1.76 cm

(Star)