Genel SağlıkHABERLER

TÜP BEBEKTE AKUPUNKTUR DEVRİMİ

Tüp Bebek Uygulamalarında Başarı Şansını Yüzde 20 Arttıran Akupunktur Bu Yöntem İle Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlerin Yeni Umudu Oldu…

Akupunktur; üçbin yıldan beri insan sağlığı için uygulanan ve son yıllarda batı da yapılan yoğun araştırmalar sonucunda gittikçe yaygınlaşan bilimsel bir tedavi yöntemidir.

Akupunktur, iğne, laser, v.b. uyaranlarının vücut üzerinde tanımlanmış akupunktur noktalarına uygulanması ile beyinde yer alan limbik sistemi düzenleyip, otonom sinir sisteminin simpatetik ve parasimpatetik bölümleri arasındaki dengeyi kurarak organizmanın sağlığa kavuşmasını sağlar.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Akupunktur Eğitim Koordinatörü Prof.Dr. Kaya Özkuş akupunkturun tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen kadınların başarı şansını % 20 arttırdığını ifade etmektedir. Prof.Dr. Kaya Özkuş yaptığı açıklamada infertilitenin tüp bebek yöntemi ile giderilmesinde önemli engellerden birinin, uterus’un döllenmiş yumurtanın yerleşeceği tabakasının olgunlaşma güçlüğü olduğunu belirterek; akupunkturun endometrium olarak adlandırılan bu tabakanın yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunduğunun altını çizmiştir.

TÜP BEBEKTE BAŞARI ŞANSINI STRES AZALTIYOR

Ayrıca böyle bir yöntemle çocuk sahibi olma uğraşının anne adayında yoğun strese sebep olduğunu ve aşırı stresin başarı şansını olumsuz etkilediğini vurgulayan Özkuş; Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırarak bu olumsuz etkiyi ortadan kaldırdığını belirtti. Prof.Dr. Kaya Özkuş bu amaçla tüp bebek uygulamasından yaklaşık 5 hafta öncesinden başlayarak akupunktur tedavisi gören anne adaylarında başarının % 20 arttığının gözlemlendiğini belirtti.