Genel SağlıkHABERLER

KIRMIZI ET EREKSİYON SORUNU YARATIYOR!

Kırmızı et seven erkekler dikkat! Aşırı kırmızı et tüketimi kalbin yanı sıra cinsel organda erekte olamama sorununun yaşanmasına neden olabiliyor.

Aşırı kırmızı et tüketiminin kolesterolü ve trigiliseridi arttırarak damarların iç kısımlarında bozulmalara yolaçtığı, bunun da göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı, kalp krizine neden olduğu, ayrıca ereksiyon sorunu yarattığı açıklandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihangir Uyan, yalnız kalp damar hastalarının değil, sağlam bireylerin dahi aşırı kırmızı et tüketiminden kaçınmaları gerektiğini söyledi. Prof.Dr. Uyan, “Aşırı kırmızı et tüketimi, zararlı gruptan olan LBL kolesterolü ile trigiliseridin yükselmesine sebep olur. Kanda bulunan monosit denilen şekilli elemanlar bu yağları emerek içine alırlar. Damarın içinde dolaşan şekilli elemanlar, damarın endotel denilen iç duvarında bir bozukluk olması halinde hemen oraya yerleşerek damarın içini daraltmaya başlarlar” dedi.

Sadece kalpte değil, vücudun her yerinde damar olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Prof.Dr. Uyan, şöyle devam etti:

“Damarlardaki bu tıkanma kalpte olduğu zaman göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı ve kalp krizine, ayak damarında olduğu zaman bacakta kramp tarzı ağrılar ve yürüyememe, beyin damarında olması halinde inme-felce, böbrek damarında olduğu zaman böbrek yetmezliğine, cinsel organ damarında olması halinde de cinsel yetersizliğe neden olur. Erkeklerde istenildiği zaman cinsel fonksiyonu görememe gibi sıkıntılara neden olur. Aşırı kırmızı et tüketimi kalbin yanı sıra cinsel organda erekte olamama sorununun yaşanmasına neden olabiliyor.”

Kaynak: www.milliyet.com.tr