Genel SağlıkHABERLER

KUŞ GRİBİNE İLK KURBAN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van YYÜ Hastanesinde ölen 14 yaşındaki Mehmet Ali Koçyiğit’in ölüm nedeninin kuş gribinden kaynaklandığını doğruladı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne getirilen hastalardan ikisinin kuş gribi yönünden pozitif bulunduğunu, diğer hastanın durumunun da şüpheli pozitif olduğunu açıkladı.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, aynı aileden iki hastaya ait örneklerin Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü Başkanlığı’nda ve Çapa Tıp Fakültesi üroloji laboratuarında incelendiğini belirterek, incelemede sonuçların “pozitif” olarak belirlendiğini kaydetti.

Akdağ, şöyle konuştu:

“Bunlardan birisi hayatını kaybetmiş olan Mehmet Ali Koçyiğit. Zaten pozitif sonuçlar da Mehmet Ali Koçyiğit’in akciğerinden doğrudan alınan örneklerde tespit edilmiştir. Diğeri de Fatma Koçyiğit’tir. Onun da şu anda hastalığı ciddi bir durumdadır ve hastanede yatmaktadır.

Üçüncü vakanın bulguları şüpheli pozitif olarak bulunmuştur. Dolayısıyla her iki laboratuarın da pozitif olarak şu anda belirlediği vaka sayısı ikidir. Diğer bir vaka da şüpheli pozitiftir.”