Genel SağlıkHABERLER

‘2. DİYABET YÜRÜYÜŞÜ’, 14 KASIM’DA

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle tüm dünyada yapılacak “2. Global Diyabet Yürüyüşü”, İstanbul’da da Tünel-Taksim arasında gerçekleştirilecek.

Tüm dünyada aynı gün yerel saatle 14.00’de başlayacak yürüyüşün Türkiye ayağı, Türk Diabet Cemiyeti, Türkiye Diyabet Vakfı, Türk Diyabet ve Obezite Vakfı ile Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği veDiyabetle Yaşam Derneği’nce organize edilecek.

Tüm dünyada diyabet ve yarattığı organ hasarları ile yürüyüş egzersizlerinin önemine dikkati çekmeyi amaçlayan yürüyüş, Tünel’den başlayacak. Etkinlik, Taksim Meydanı’nda tango gösterisi ve konserle sona erecek. Ayrıca, Taksim Meydanı’nda diyabetle ilgili sağlık profesyonellerinin bulunduğu bir stantta halkın soruları cevaplanacak,broşür ve dergiler dağıtılacak. Yürüyüş, aynı gün Türkiye’nin değişik illerinde de yapılacak.

Açıklamada, dünyada ve Türkiye’de diyabetin obeziteyle doğru orantılı olarak arttığına işaret edilerek, dünyada yaklaşık 220, ülkemizde de 3.5 milyon civarında diyabet hastası olduğu bildirildi.