Genel SağlıkHABERLER

HASTALIK BİTENE KADAR KARANTİNA

Balıkesir Valiliği Türkiye’de kuş gribi vakasıyla ilgili olarak Ulusal Acil Eylem Planı gereği karantinanın hastalık tamamen sona erinceye kadar süreceğini açıkladı.

Türkiye’de ilk defa Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde görülen kuş gribi vakasıyla ilgili olarak Ulusal

Acil Eylem Planı gereği bölgede uygulanan karantinanın hastalık tamamen sona erinceye kadar devam edeceği bildirildi.

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ulusal Acil Eylem Planı gereği alınan tedbirlere herkesin uyması ve görevlilere yardımcı olması istendi. Dün Manyas İlçesi’ne giderek buradaki çalışmaları yerinde inceleyen Balıkesir Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Mihrak bölgesindeki kanatlı hayvan itlaflarına devam edileceğini, itlaf bitiminden itibaren bölgenin ilaçlama makineleri ile tamamen dezenfekte edileceğini söyledi. Kaya, serbest yetiştiricilerin ve ilgililerin bilgisi dışında ölü kanatlı olabileceği ihtimali üzerine bölgenin bir defa daha taranmasına karar verildiğini açıkladı. Ayrıca, yapılan çalışmalara ek olarak Tarım İl Müdürlüğü elemanlarına ekip takviyesi yapılacağı, yine Ulusal Acil Eylem Planı uygulamalarına aynen devam edileceği kaydedildi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı yetkililerinin, il sağlık ve tarım müdürlükleri personeli ve sektör temsilcileriyle toplantılar yaptığı belirtildi. Karantina altındaki bölgede gerçekleşen toplantılarda, bölge halkının ve üreticilerin bilinçlendirilmesi, günlük hastalık takibi, Mihrak bölgesindeki açık serbest yetiştiricileri ve çalışanlarının aşılanması, şüpheli hastaların takibi, ilaç tedavisi yapılanlarla yapılacakların tespiti ve yönlendirilmeleri konularının görüşüldüğü öğrenildi.