Genel SağlıkHABERLER

TÜP BEBEKTE YENİ UYGULAMA

Tüp bebekte yeni başlayan uygulamayla baba adayları artık tedavinin her aşamasında eşlerinin yanında olabilecek.

Baba adayları da artık, yumurta toplama ve embriyo transferi sırasında ameliyathaneye alınıyor.

Beşiktaş’taki yeni binasına taşınan Jinemed Hospital’ın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Medikal Direktör Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, 17 yıldır kadın sağlığı konusunda hizmet verdiklerini, yeni hastanede bunun yanı sıra hemen her branşın yer aldığını söyledi. Bunlardan birinin de Andropoz Kliniği olduğunu anlatan Prof. Dr. Çamlıbel, bugüne kadar hep menopozun konuşulduğunu, erkeklerin ise unutulduğunu, andropoz döneminde erkeklerin genel bir yorgunluk, halsizlik ve bazen depresyonla karıştırılan problemler yaşadığını dilegetirdi.

Prof. Dr. Çamlıbel, yeni binalarında tüp bebek konusunda da yeni bir uygulama başlattıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“İsteyen eşleri, bu konuda çilenin çoğunu çeken kadına destek vermek amacıyla kadın yumurtasının toplanacağı gün ameliyathaneye alıyoruz. Toplama işlemi sırasında kadın bir süre uyutulduğu için eşe, ekranda yumurtaların nasıl toplandığı açıklanmakta. Bu uygulama ayrıca”yumurtaları alıyorsunuz, bunlar nereye gidiyor, kim alıyor” gibi endişeleri gideriyor. Yine yeni uygulama kapsamında isteyen eşler, embriyo transferi esnasında da ameliyathaneye alınıyor. Böylece çiftler, bebeklerinin ilk oluşumunda bir arada oluyorlar.”

Toplantıda daha sonra tüp bebek tedavisi için Hollanda’dan gelen Sevgi-Victor Horzt çifti, basın mensuplarıyla birlikte yumurta toplamave embriyo transferine ilişkin görüntüleri izledi. 34 yaşındaki 5 yıllık evli Sevgi Horzt, 4 yıldır Hollanda’da çocuk sahibi olmak için tedavi gördüğünü söyledi. Görüntüleri izlerken kendisini bir başkasını izliyor gibi hissettiğini kaydeden Horzt, “Embriyo transferi yapılırken sanki canı acıyormuş gibi hissettim ve monitörden izleyemedim” dedi. Victor Horzt da “Hiçbir şey yapmadan beklediğim için biraz tuhaftı, ama aynı zamanda izlemek zevkliydi. Şimdi en büyük problem beklemek” diye konuştu.