Genel SağlıkHABERLER

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMAYA BAŞLIYOR

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, aile hekimliği uygulamasında pilot il seçilen Düzce’de doktorların görev yerlerinin belirlenmeye başladığını bildirdi.

Aydın, Düzce Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, aile hekimliği uygulaması yönündeki çalışmaların yaklaşık bir yıl önce başlatıldığını, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından mevzuat planlarının yapıldığını belirtti.

Aile hekimliği eğitimi almış 80 doktorun görev yerlerinin bugün belirlenmeye başladığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

”İlk aşamada kıdemli hekimlerin yer belirlemesi çalışmaları yapıldı. Bu kura çekimi değil, kamudaki kıdem sırasına göre yapılan bir uygulamadır. Bugün 20 hekim arkadaşımızın görev yeri belirlendi. Diğer doktor arkadaşlarımızın da dağıtımları yapıldıktan sonra hemşirelerin, ebelerin ve sağlık memurlarının çalışacağı yerler tespit edilecek.”

Aydın, uygulama kapsamında vatandaşların, ilk etapta kendi mahallelerine atanan doktorlara muayene olacağını, bir yıl sonunda tercih hakkını kullanarak hekim değiştirebileceğini söyledi.

Kendilerine kayıtlı olan vatandaşların sayısına göre ücret alacak hekimlere, hastaların tetkik ve tahlilleri için avans da verileceğini belirten Aydın, ”Düzce için değil ama, mahrumiyet bölgeleri için bir taban ücret ödenecek” diye konuştu.