Genel SağlıkHABERLER

MASAJ İYİ AMA HANGİSİ OLMALI?

Günlük hayatın yorgunluğundan arınmak, rahatlamak, dinlenmek, enerji toplamak… Başarılı bir masaj seansı insana bütün bunları sağlayabilir.

Masaj, masaj yapılan insanın sağlığı üzerinde pek çok yararlı etkide bulunur; kan dolaşımını düzenler, kasları gevşetir, sindirime yardımcı olur ve lenf sistemini harekete geçirerek atık maddelerin boşaltımını hızlandırır.

Ama önemli olan ihtiyaçlarınıza göre bir masaj türü bulmak…

AROMATERAPİ

Aromaterapi, Spaların en favori masajlarından biridir.

Aromalı bitki özlerin kullanılması masajınıza tümüyle yeni bir boyut kazandırır.

Çeşitli bitki ve ağaçlardan elde edilen konsantre özler kullanılarak uygalanan Aromaterabi, uykusuzluk ve stresten akneye, deri sarkmasından depresyon ve sinirsel gerginliğe kadar uzanan birçok problemin çözümünde kullanılıyor.

Korkular, ruh halimiz üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir, bu yüzden masaj yağına bazı esanslar ekleyerek masajınızın gevşetici ya da canlandırıcı etkisini arttırabilirsiniz.

Dünyanın her yerinde karşılaşabileceğiniz bu masajı Uzakdoğuda yaptırmak kesinlikle çok farklı bir deneyim. Masaj sayesinde, yağlardaki koku molekülleri dolaşım sistemine nüfuz ederek merkezi sinir sistemini rahatlatıyor.

TAYLAND MASAJI

Thai masajını diğer masajlardan ayıran en önemli özellik, masaj esnasında yağ kullanılmaması ve masörün vücudumuzu şekilden şekle sokması ve bütün bu hareketlerin sonucu vucudumuzun rahatlaması. Bir çeşit hamam sefası gibi. Nasıl hamama gidip tellaka vücudunuzu oğdurduğunuzda nasıl kendinizi hafiflemiş, bir kaç kg vermiş gibi hissedersiniz ya Thai masajında da masörünüz öyle hareketler yaptırarak kaslarınızı ve eklemlerinizi öyle açıyor ki, bütün bedeniniz rahatlıyor.

MANDARA MASAJI

Masaj, masaj yapılan insanın sağlığı üzerinde pek çok yararlı etkide bulunur; kan dolaşımını düzenler, kasları gevşetir, sindirime yardımcı olur ve lenf sistemini harekete geçirerek atık maddelerin boşaltımını hızlandırır.

Bunlar, ilgi ve şefkat gösterildiğini hissetmenin getirdiği etkilerle birleştiğinde günümüz ilaçlarınınkiyle kıyaslanamayacak kadar olağanüstü bir iyileşme sağlar.

Mandara masajı yaptırdığınızda bunu iki kat daha fazla hissediyorsunuz.

Mandara masajı kendinizi cennete hissetmek gibi bir şey.

İki masör aynı anda ve birbirleriyle son derece uyumlu bir biçimde size masaj yapıyor. Masörlerden biri baş tarafınızda, diğeri ayaklarınızın olduğu yerde duruyor.

GELENEKSEL ENDONEZYA MASAJI

Sert masajdan hoşlanmıyorsanız, orta şiddette bir basınçla yapılan Endonezya masajını tam size göre.

Geleneksel Endenozya Masajı için uygulanan yağ, yerel çiçekler ve hindistancevizi yağının karışımından oluşuyor. Hindistancevizinin yağı ağır bir yağ olduğu için hoşunuza gitmeyebilir.

Spaların yaptığı gibi, bu yağın kullanılmasını istemeyebilirsiniz. Masaj sırasında en önemli noktanız kaslar. Kaslara derinlemisine uzun ve hafif bir basınç uygulayarak rahatlamanız sağlanıyor. Dairesel baş parmak hareketleri ile ayak ve ellerdeki refleks noktalarına yapılan basınçlar da bu masajın özelliklerinden.

BAŞ MASAJI

Şayet, yurtdışında ve bir spadaysanız, karşınıza Indian Head Massage ismiyle çıkacaktır. Çok az yağ kullanılarak yapılan bir masajtır. Masaj boyun, şakaklar ve baş kısmına yapılıyor. Ama en fazla odaklanılan yer baş. Kafanızda dolaşan parmakların ne kadar rahatlatıcı olabileceğini gördüğünüzde dokunmanın önemi bir kez daha.

REFLEKSOLOJİ

Masajın temeli dokunuştur ve bunun değerini gösteren tıbbi kanıtlar da giderek artmaktadır.

Dokunuş öyle doğaldır ki, o olmadığında insanlar canları sıkkın çabuk kızar hale gelebilirler. Gözlemlerin de ortaya koyduğu gibi, ana-baba ve çocukların birbirlerine rahatça dokunabildikleri ailede büyüyen çocuklar, dokunuştan yoksun bırakılanlara oranla daha sağlıklı, ağrı ve enfeksiyona karşı daha dayanıklıdırlar. Daha rahat uyurlar, daha çok arkadaş canlısıdırlar ve genellikle daha mutludurlar.

Bütün bu bilgilerin ışığında hala ayaklarınızı oryantal ayak masajı ustalarına teslim etmediyseniz, çok şey kaybettiğinizi söyleyebiliriz. Refleksoloji eski bir iyileştirme sanatı.

KAYNAK: EfesLight.com.tr