Genel SağlıkHABERLER

SİGARALAR, DUMANSIZ OLACAK

Sigara, sadace içenler için değil, içmeyenler için de büyük zarar. Sigaranın özellikle dumanı, herkesi rahatsız ediyor. Dumansız sigarayla bu sıkıntılar bitecek..

Dünyanın ilk dumansız ve tütünsüz sigarasının gelecek yılın ilk aylarından itibaren satışa sunulacağı bildirildi.

Swissmedic (İsviçre Şifalı Ürünler Birliği), NicStic adı verilen yeni ürünün tıbbi bir özelliğinin ve tedavi edici bir yönünün olmadığını belirtti. Swissmedic yetkilisi Monique Helfer, “Şayet NicStic’in tedavi edici özelliği olsaydı, üretici firmanın Sağlık Bakanlığı’ndan izin alması ve sağlık sigortası kapsamına dahil edilmesi gerekirdi. Bunun yerine ürünün sigara tiryakileri tarafından normal bir sigarayla aynı fiyata tüketilmesini düşündük” diye konuştu.

NicStic’in özelliği sigara görünümündeki plastikten yapılmış, silindir bir çubuğun içine yerleştirilmiş bobinin yanması olacak. Böylelikle NicStic içeni mutlu ederken, pasif içici diye adlandırılan insanları ve kapalı alanlardakileri de rahatsız etmeyecek.

Üretici firma NicStic’in, tiryakilere sigara ile aynı zevki ve tadı vereceğini, bunun yanında sigara kullanıcılarının katran, kadmiyum, formaldehit gibi sigarada bulunan birçok zararlı maddeden kurtulacaklarını söyledi.