Genel SağlıkHABERLER

PSİKOLOJİK SORUNLAR İÇİN TEK ÇÖZÜM

Hemen herkesin kendine göre sorunları var. Psikolojik sorunları çözmenin tek bir yolu var. Uzmanlar, sorunların çözümü için olmazsa olmaz koşulu açıkladı..

Aydın Rehberlik ve Araştırma Merkez Müdürlüğü’nde görevli psikolojik danışman Ahmet Gülsever, bazı sorunların danışmansız çözülmesinin oldukça zor olduğunu belirterek, “Çözemediğiniz problemlerde mutlaka bize başvurun” dedi.

Aydınlı vatandaşların her türlü sorununu çözüme kavuşturmak için Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde tüm gün hizmet verdiklerini ifade eden psikolojik danışman Ahmet Gülsever, “Vatandaşlarımız problemleri olduğunda bize gelmekten çekinmesin. Çünkü bazı sorunların psikolojik danışmansız çözülebilmesi neredeyse imkansızdır. Biz dört arkadaş burada gelecek vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Merkeze daha çok öğrencilerin geldiğini belirten Gülsever, “Yılda bir arkadaşımız ortalama 200 kişiye hizmet veriyor. Bir hastamızla en az 5 defa görüşüp sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Daha çok merkezimize verimli öğrenme, sınav kaygısı, aile içi çatışma, kardeş kıskançlığı ve öğrenme çeşitleri konusunda başvuruyorlar. Her türlü sorunu olan vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bize en çok sınav konusunda gelen öğrencilerimize de buradan seslenmek istiyorum; sınavı kazanmak veya kaybetmek hayatı kazanmak ya da kaybetmek anlamına gelmez. Bizim öğrencilerimiz sınavları hayatlarının bir dönüm noktası olarak görüyor. Bu görüşe bir de ailesi destek verirse çocuk her şeyini sınava bağlıyor. Bu öğrencinin sınava girmeden sınavı kaybetmesine neden oluyor. Ailelerin çocuklarının geleceği için soğukkanlı bir tavır takınmaları gerekmektedir. Biz burada bir kişinin sorununu çözdüğümüzde kendi sorunumuz çözmüş gibi seviniyoruz. Havaların en yüksek seviyelere tırmandığı şu sıralarda vatandaşlarımız aşırı stres ve sinirden uzak dursun. Kendilerinin çözemediği problemlerde ise bize mutlaka başvursunlar” diye konuştu.

Kaynak. www.mynet.com