Genel SağlıkHABERLER

BEBEK ÖLÜMLERİ, SIKI TAKİBE ALINDI

Manisa’daki bebek ölümlerine el atan Sağlık Bakanlığı ekipleri, çalışmalarına hemen başladı. Bebek ölümlerinin yaşandığı hastane, didik didik ediliyor…

Manisa’daki Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde yeni doğan 2 bebeğin ölmesi, 14 bebeğin hastalanmasıyla ilgili araştırma yapmak üzere Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan 6 kişilik bilimsel komisyon, Manisa’da çalışmalarına başladı.

Komisyonda yer alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp FakültesiHastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Bakır, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Doç. Dr. Özlem Tunger ve Doç. Dr. Nermin Tansu ile Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Emre, akşam saatlerinde bebek ölümlerinin ve hastalanmaların yaşandığı Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’ne geldi.

Hastane önünde İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ve hastane başhekimi Sakıp Eskicioğlu tarafından karşılanan komisyon, daha sonra çalışmalarına başladı.

Komisyon, çalışmalarının ardından hazırlayacağı raporu Sağlık Bakanlığı’na teslim edecek.

Komisyonda yer ala Prof. Dr. Recep Öztürk, Prof. Dr. Mustafa Bakır ve Doç. Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan, daha önce de Edirne’deki bebek ölümleriyle ilgili olarak oluşturulan bilimsel komisyonda araştırmalara katılmıştı.