Genel SağlıkHABERLER

AKDAĞ, SAĞLIK SORUNLARINI ÇÖZECEK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’yi karış karış geziyor. Vatandaşların sağlık sorunlarını çözmek için çabalayan Akdağ, bu sefer de Düzce’deki sorunlara el attı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Düzce’de yaptığı incelemeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Akdağ, 1 Temmuz’dan itibaren Sağlık Bakanlığı olarak haftanın 3 gününü il incelemeleri ile değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Önceki hafta Amasya, Tokat ve Çorum illerinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, bu hafta ise Bolu ve Düzce illerindeki sağlık sorunlarını ele aldıklarını belirten Akdağ, ”Bunlar, kapsamlı değerlendirmelerdir. Bakanlık elemanlarından, yerel bazdaki elemanlara kadar köy ve ilçelerde inceleme ve değerlendirmeler yapıldı” dedi.

Aile Hekimliği konusunda Düzce’nin pilot il olması nedeniyle 6 ay üzerinde çok sıkı bir çalışma yapıldığını kaydeden Akdağ, ayrıca üniversite hastanesiyle ortak çalışma planlandığını da bildirdi.

Düzce’ye bağlı Yığılca, Gölyaka, Çilimli, Cumayeri, Gümüşova ve Kaynaşlı ilçelerinde hastane ve personel konularında çok ciddi sıkıntılar olmadığını belirten Bakan Akdağ, görülen aksaklıkların da giderilebileceğini söyledi.

Akdağ, Akçakoca Devlet Hastanesi’nin dış kısmının onarım gerektirdiğini ve doktor eksiği olarak bir genel cerrahi ile doğum uzmanı eksiğinin tamamlanacağını kaydetti.