Genel SağlıkHABERLER

DEPREM ETKİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Polikliniği Psikiyatristi Hanifi Aliosmanoğlu, geceleri altını ıslatma şikayetiyle polikliniğe getirilen çocuk sayısında büyük artış olduğunu açıkladı. Çocuklarla yapılan görüşmelerde, tek şikayetin, altını ıslatma olmadığının, çocuklarda genellikle içine kapanma, uykudan korkuyla sıçrama, oyun oynamak isteğini yitirme ve yüksek binalardan korkma gibi sorunlarla karşılaşıldığını belirtti.

Çocukların yalnız kalma korkusu duyduklarına ve karamsar olduklarına da işaret eden Aliosmanoğlu, şunları kaydetti: “Çocukların yaşadığı bu sorunlar kesinlikle küçümsenmemeli. Ancak aileler, ekonomik zorluklar nedeniyle hekime gidemiyorlar. Ama en azından çocuklarıyla daha yakından ilgilenip, onların duygularını, bilinç altındaki korkularını paylaşmalılar. Gerekirse kendilerini zorlayıp mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurmalılar. Eğer gerekli ilgi gösterilmezse, gelecekte iş ve sosyal yaşamlarında daha farklı sorunlarla karşılaşmaları kaçınılmaz olur.”

Aliosmanoğlu, çocukların psikolojik sorunlarını aşamamalarındaki önemli bir etkenin de, ebeveynlerin benzer psikolojik sorunları yaşaması olduğunu sözlerine ekledi