Genel SağlıkHABERLER

İŞSİZLİK TRAVMALARA YOL AÇIYOR

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Güler, işsizliğin toplumlarda ağır tahribatlar oluşturduğunu ve beraberinde istenmeyen sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Diyarbakır’daki Özel Güneydoğu Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Güler, ülke genelinde hızla artan işsizliğin, insanlarda psikolojik travmalar oluşturduğunu, toplumun sosyal patlamaların eşiğine geldiğini söyledi.

İnsanı insan yapan en temel unsurun bireyin bir iş sahibi olması olduğunu ifade eden Dr. Güler, şunları söyledi:

“İş sahibi olma isteği, her zaman bireyin benliğinde yer alır. İnsanları insan yapan en temel unsur, iştir. İşsiz insan, temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi, pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Gelişmiş toplumlara bakıldığı zaman, işsizlik gibi bir problemlerinin bulunmadığını görmekteyiz. Orada yetki sahibi olan kişiler, bu sorunun oluşmaması için gereken önlemleri almışlardır.

İşsiz insanlar, toplumda tehlike arz etmektedirler. Onlar, her türlü riski göze alarak, olmadık eylem ve hareketlerde bulunabilir. Bunun nedeni ise geçinememeleridir. Bu nedenle, toplumumuzda hızlı bir şekilde artış gösteren kapkaç, gasp, hırsızlık ve benzeri olayların aralıksız bir şekilde yaşandığını görmekteyiz. Bu da toplumda içinden çıkılmaz sorunların yaşanmasına neden olmaktadır. Bu anlamda yöneticilerin acil önlemler alarak, işsizlik problemini asgariye indirmek için plan ve projeler yapmaları gerekmektedir” dedi.