Genel SağlıkHABERLER

YEDİKLERİNİZİ İYİCE KONTROL EDİN

Sıcak havalar, insan sağlığı için büyük bir tehdit. Yaşanan ishal vakalarına, bir de “Gıda zehirlenmeleri” eklendi. Doktorlar, vatandaşları şiddetle uyardı…

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde bir mevlitte yedikleri tavuktan zehirlenen 45 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Bandırma Sunullah Mahallesi’nde akşam saatlerinde Mehmet A.’ya ait evde düzenlenen bebek doğum mevlidinde dağıtılan tavuklu pilav, ayran ve tatlıdan yiyen kadın ve çocuklardan oluşan davetliler, yemekten birkaç saat sonra, mide bulantısı, kusma, ishal ve tansiyon düşmesi rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere başvurdu. Bandırma Güven Karahan ve Kapıdağ Devlet Hastaneleri’ne gelen vatandaşlara, gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Hastanelerde gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 45 kişi, serum verilerek tedavi altına alındı.

Doktorlar, sıcak havada uzun süre bekletilen özellikle et ürünlerinin bozularak zehirlenmelere yol açabileceğini belirtti. Hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşların bir kısmı müşahade altına alınırken, bazı vatandaşlar da verilen serumların ardından taburcu edildi.