Genel SağlıkHABERLER

İSHAL ALDI BAŞINI GİTTİ

Yaz aylarının vazgeçilmez hastalığı “İshal” aldı başını gitti. Hastaneler, ishal olan vatandaşlarla doldu. Hastalığın yayılmasını, uzmanlar şöyle açıklıyor:

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde, nedeni belli olmayan ishal, kusma ve baş ağrısı şikayeti nedeniyle hastanelere başvuranların sayısının 260’a yükseldiği açıklandı.

Yatağan Devlet Hastanesi’ne başvuranların çoğunluğunu çocuklar oluştururken, yaşlıların da benzer şikayetlerle geldikleri görüldü. Bu arada, Yatağan’a bağlı Turgut, Madenler, Doğanköy, Gökpınar, Kadıköy ve Kozağaç Köyleri’nden de aynı şikayetle hastanelere başvuranların sayısında artış gözlendiği açıklandı. Şikayetlerin içme suyundan kaynaklandığı iddiaları üzerine bir açıklama yapan Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, “İçme suyu sürekli klorlanıyor. İçme suyundan kaynaklandığına inanmıyorum. Sadece içme suyundan kaynaklansaydı, Dipsiz mevkiindeki kuyulardan su almayan köylerde de aynı rahatsızlık görülmezdi” dedi.

Muğla İl Sağlık Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Timur ise yaptığı açıklamada, “Henüz tahlil sonuçları gelmedi. Sonuçlar yarın açıklanacak. Bizim tahminimiz mide-bağırsak sistemi ile ilişkili enfeksyonel bir hastalık. Halk arasında ‘yaz ishali’ denilen vaka da olabilir” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Yatağan Devlet Hastanesi önünde, akşam saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanırken vatandaşlar, ilgisizlikten şikayet etti. Hastalıkla ilgili bilgi isteyen vatandaşlar, açıklama yapılmamasını kınadı. Yaşananları değerlendiren hastalar, “Yaklaşık 24 saattir yatıyoruz, Hiçbir yetkili gelmedi, sadece serum takıp gittiler” dedi.

Hasta sayısının artması üzerine Muğla, Bayır, Kavaklıdere ve bazı sağlık ocaklarının ambulanslarının Yatağan Devlet Hastanesi’ne takviye olarak gönderildiği bildirildi.