Genel SağlıkHABERLER

BAŞARILI ÇOCUK YETİŞTİRMENİN SIRRI!

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri çocuklara yeteri kadar zaman ayrılıyor mu? Yoksa aileler, çocukları önemsemiyor mu? Eğer öyleyse büyük problem var!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından düzenlenen seminerde konuşan Psikolog Bengi Zeynep Yazıcıoğlu, ebeynlere çocuklarını küçümsememelerini tavsiye etti.

Zekai Gümüşdiş İlköğretim Okulu’nda düzenlenen eğitimde ailelere seslenen Yazıcıoğlu, çocukları küçük görerek onlarara bağırmamalarını istedi. Çocuğu destek olunmasını tavsiye eden Yazıcıoğlu, “Mutlaka onunla vakit geçirin. Eğer çok kısa bir vaktinizi çocuğa ayırabiliyorsanız, bunu çok iyi değerlendirin. Onunla her zaman her şeyi konuşun” dedi. Ergenlik çağındaki çocuğun evdeki herkesi örnek alabileceğini ifade eden Yazıcıoğlu, bu konuda anne ve babaların efektif davranması gerektiğini belirtti. Yazıcıoğlu, “Çocuklara hep saygı ile yaklaşılmasını belirterek, aile içindeki şiddetin çocuğu dışarıya ittiğini kaydetti. Çocukla zaman her gün konuşulması gerektiğini belirten Yazıoğlu, “Çocuk okuldan geldiği zaman direk odasına çekilmesin. Ona gün içinde neler olduğunu, neler yaptığını sorun. Açıklayıcı olun, eğer anne bir konuda evet diyorsa, baba hayır dememeli. Ortak tutum sergilenmeli” diye konuştu.

Şiddete uğrayan bayanlar hakkında da kendisini dinleyen hanımları aydınlatan Yazıcıoğlu, şiddete maruz kalan kadınların sadece yüzde 12’sinin bunu çevresine söyleyebildiğini, geri kalanların söyleyemediğini belirtti. Yazıcıoğlu, bu konuda bayanların korkmaması gerektiğini ve aile içi şiddete uğrayanların emin biriyle bu konuyu konuşması gerektiğini sözlerine ekledi.